Συνεχίζονται για 12η ημέρα οι έρευνες στην Αμοργό για τον εντοπισμό του 59χρονου Έρικ Κάλιμπερτ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 11 Ιουνίου.

«Προσευχηθείτε για εμάς. Πάλι έξω ψάχνοντας τον Άλμπερτ» έγραψε σε ανάρτησή της το πρωί της Κυριακής η σύντροφός του Ντέμπι Λεσέιν.


Σε μια δεύτερη ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου η σύζυγος του αγνοούμενου Αμερικανού, έβαλε τη μια αγιογραφία του Άγιου Φανούριου γράφοντας «προσθέτω αυτό στις προσευχές μου για να βρούμε τον Άλμπερτ Κάλιμπερτ».


Το πρωί του Σαββάτου η σύντροφος του 59χρονου Αμερικάνου ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε δηλώσει στη New York Post σχετικά με την πρόοδο των ερευνών όταν είχε κατηγορήσει για αδράνεια και αδιαφορία τις Αρχές.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του».

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Καραΐσκος, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και παράλληλα εξήγγειλε εφαρμογή βοήθειας σε τουρίστες μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Για τον αγνοούμενο αμερικανό τουρίστα ο δήμαρχος Αμοργού είπε ότι «έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σχετικά με τις έρευνες ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι συνεχίζουν δύο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας κι ένα από τη Νάξο και υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθάνε στις έρευνες. Μαζί και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου.

«Πρωτόγνωρη κινητοποίηση»

«Υπήρξε κινητοποίηση από όλα τα σώματα και από την αστυνομία και την Πυροσβεστική και από το Λιμεναρχείο.

Υπήρχε και ελικόπτερο. Στις έρευνες την πρώτη μέρα υπήρχαν εναέρια μέσα, αυτά τα drones γενικά και διασώστες και εθελοντές και με πλωτά μέσα. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, ειδικά τις πρώτες μέρες και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουνε το έργο της έρευνας και της διάσωσης, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ λόγω του καύσωνα», είπε ο δήμαρχος Αμοργού.

«Προωθούμε εφαρμογή στίγματος μέσω κινητού»

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει», είπε ο Ελευθέριος Καραΐσκος.