Οι Anser x Buzer, δύο κορυφαία ονόματα της Hip Hop,  οι Gang Run καθώς και συγκροτήματα μαθητών, έκλεισαν το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου στο μώλο της Αγίου Νικολάου - ο οποίος κατακλύστηκε από μαθητές τις Πάτρας -  την ενότητα του «Μαθητικού Φεστιβάλ» που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας σε συνεργασία Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και το ΕΣΥΝ.

Οι μαθητές της Πάτρας έστειλαν μαζικά για δεύτερη κατά σειρά ημέρα το δικό τους μήνυμα για το δικαίωμα πρόσβασης τους στην πολιτιστική δημιουργία, τον αθλητισμό και την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους μαθητές της Πάτρας για τη μαζική τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις του «Μαθητικού Φεστιβάλ» το οποίο όπως ανέφερε θα γίνε θεσμός. Όχι από τη Δημοτική Αρχή και το Διεθνές Φεστιβάλ αλλά από τους ίδιους τους μαθητές που λένε όχι στα ναρκωτικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η μαθήτρια από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λυδία Κάστανα η οποία ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή «Για την πολύμορφη στήριξη που δίνει όλο αυτό τον καιρό στους μαθητές της πόλης με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μαθητικό φεστιβάλ”.

Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Πάτρας τόνισε, “είναι ενταγμένη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και παλεύει για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Ως μαθητές θέλουμε να ζήσουμε σε μια  κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Θέλουμε κάθε πλατεία στις γειτονιές μας να είναι χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και ξεκούρασης, όχι κέντρο διακίνησης ναρκωτικών ή φωλιά ναρκέμπορων. Το τελευταίο διάστημα ήμασταν μάρτυρες τέτοιου περιστατικού στην Πάτρα, μέσα σε χώρο σχολείου. Γι’ αυτό λοιπόν από τον Σεπτέμβρη τα 15μελή όλων των σχολείο της πόλης μας θα βάλουν τα δυνατά τους να έχουν αγωνιστική κατεύθυνση με σκοπό η νεολαία να έχει το κεφάλι ψηλά, να διεκδικεί οτιδήποτε έχει ανάγκη ένας μαθητής σήμερα.

Στο πλάι του δήμου παλεύουμε για μια νεολαία να αγωνίζεται και όχι να εγκλωβίζεται στα ναρκωτικά γιατί δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Διέξοδος είναι η πάλη για τη ζωή»