«Ντου» από ξένους επενδυτές - αγοραστές έχει γίνει στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, από τον Πάλαιρο έως το Μύτικα, δηλαδή την παράκτια γραμμή του γειτονικού νομού που λούζεται από το Ιόνιο Πέλαγος.

Οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν εξοχικές κατοικίες ή ακόμα και οικόπεδα για να προχωρήσουν στη συνέχεια στην κατασκευή τους, κάτι που έχει αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις ακινήτων στο 8% με 10%.

Οι αγοραστές αυτοί προέρχονται κυρίως από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και τα ακίνητα που επιλέγουν να αγοράσουν ή ακόμα και να κατασκευάσουν είναι πολυτελείας και σε σημεία hot spot που έχουν μεγάλη προοπτική για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου που έχει να κάνει με το real estate όλη η ηπειρωτική περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που λούζεται από το Ιόνιο Πέλαγος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον επισκεπτών που έρχονται κάθε καλοκαίρι στην χώρα μας για διακοπές και ψάχνουν να βρουν πλέον εξοχικές κατοικίες δίπλα στη θάλασσα για να έχουν ένα μόνιμο καταφύγιο την θερινή περίοδο.

Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών κατοικιών από ξένους επενδυτές και στην περιοχή της Κορινθίας, αλλά και της Ανατολικής Αχαΐας, εκεί όμως κυρίως μιλάμε για αγοραστές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επενδύσουν για να γίνουν κάτοχοι της "χρυσής" βίζας.