Κι ξαφνικά η Αποκεντρωμένη ανακάλυψε ότι η Βενιζέλου και η Κορίνθου, βάση χαρτογράφησης, είναι εθνικοί δρόμοι και η διαχείριση τους δεν ανήκει στον δήμο, προσπαθώντας έτσι να βάλει «φρένο» στις αντιδρομήσεις που είναι να γίνουν και σε όλες αυτές τις αλλαγές που αφορούν τον κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας.

Με έγγραφο της η Αποκεντρωμένη τονίζει επί της ουσίας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η αντιδρόμηση της Κορίνθου, άρα και της Κανακάρη, τινάζοντας έτσι στον «αέρα» και όλες τις υπόλοιπες αντιδρομήσεις που έχει σχεδιάσει ο δήμος (Αράτου, Ζαϊμή, και Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και τη διπλή κατεύθυνση της Αγίας Σοφίας).

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δεν ανησυχεί. Κύκλοι της αναφέρουν ότι είναι ένα τυπικό ζήτημα που θα ξεπεραστεί μέσα στο επόμενο διάστημα αφού έχει στα χέρια της όλες τις αποδείξεις που υπογραμμίζουν ότι η Κορίνθου από το ύψος του κόμβου Κουρτέση έως στην Γούναρη (αυτό είναι το επίμαχο κομμάτι), είναι ένας δρόμος αστικός, κατά συνέπεια δημοτικός.

Θυμίζουμε ότι αν υπάρξει ζήτημα με τις αντιδρομήσεις της Κανακάρη και της Κορίνθου τότε θέτεται σε κίνδυνο και η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, καθώς δεν πρόκειται να την εγκρίνει η Περιφέρεια, χωρίς τις αντιδρομήσεις αυτές.