Vamvakou Experience Festival σημαίνει γιορτή, χαρά, ψυχαγωγία, εμπειρία κι ελεύθερη είσοδος σε όλους.

Ένα φεστιβάλ τεσσάρων ημερών, στο βουνό του Πάρνωνα και το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, που απευθύνεται σε μεγάλους και μικρούς και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Πρόκειται για μία διοργάνωση που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς από τη Vamvakou Revival με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε χρόνο έχουμε να σας προτείνουμε πολλούς και διαφορετικούς λόγους για να επισκεφθείτε τη Βαμβακού κατά τις ημέρες του Vamvakou Experience Festival, όμως φέτος, σας δίνουμε πέντε βασικούς λόγους για να βρεθείτε 04-07/07 στο αγαπημένο μας χωριό.

  1. Μοναδικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις μέσα στη φύση και τα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού, καλλιτέχνες και σχήματα ποικίλων μουσικών ταυτοτήτων θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πάρνωνα. Έχετε σκεφτεί πώς μεταμορφώνεται ένα προαύλιο σχολείου ή η πλατεία ενός ορεινού χωριού σε συναυλιακό χώρο; Οι αυλές των σπιτιών, σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές; Σας περιμένουμε να το ανακαλύψετε στη Βαμβακού! Οι Locomondo (06/07), o Anser (06/07), oι ΤheBurger Project (04/06), το Schoolwave on Tour (07/07), o Mάκης Παπασημακόπουλος σε ρόλο dj (05/07) και το OrosEnsemble (07/07) θα γεμίσουν ήχους και μελωδίες το χωριό και θα συνεπάρουν το κοινό στη δροσιά του βουνού.
  2. Μπορεί άραγε μία παράσταση θεάτρου ή μπαλέτου να ξεφύγει από την πόλη και να εναρμονιστεί μέσα σε ένα πράσινο τοπίο; Μην χάσεις το καλλιτεχνικό γαϊτανάκι του Vamvakou Experience Festival Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει ένα δυναμικό δίπτυχο σύγχρονου χορού με τίτλο Return of the Summer (05/07), σε χορογραφίες του Γιάννη Μανταφούνη και του Κωνσταντίνου Ρήγου, σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη, και Εκτόρ Μπερλιόζ, αντίστοιχα, ενώ οι Παραβάσεις/Αναγνώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τον Χρήστο Λούλη (05/07) σε μία θεατρική ανάγνωση αποσπασμάτων από το ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, «Ερωτόκριτος», σε σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη και Ορέστη Σταυρόπουλου και μουσική και ηχητική σύνθεση Τζεφ Βάγγερ θα σας ταξιδέψουν υπό το φως του ηλιοβασιλέματος!
  3. Η πλούσια βλάστηση, η ηρεμία του βουνού και το απέραντο δάσος εγγυώνται ευεξία, χαλάρωση και ψυχική ανάταση. Για τον λόγο αυτό, στο φεστιβάλ θα μπορέσετε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, μασάζ, γιόγκα και breathing meditation στο δάσος. Ελάτε να βρούμε τον εαυτό μας, να επιστρέψουμε και να συνδεθούμε με τη φύση και το περιβάλλον!
  4. Η επιστροφή στις ρίζες, η γνωριμία με δραστηριότητες του χωριού και παραδοσιακές τεχνικές, η ψυχαγωγία, η σύνδεση του παιδιού με τον γονέα, η ελευθερία του χωριού και το ανέμελο καλοκαίρι που τους κάνει όλους παιδιά είναι βασικά στοιχεία αυτού του φεστιβάλ. Ένα εργαστήρι σαπωνοποιίας (07/07), περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά με θέμα τον λαχανόκηπο και τις μέλισσες (06/07), ένα τρυφερό χορευτικό παιχνίδι (07/07) που φέρνει πιο κοντά νέους γονείς με τα μωρά τους, σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ, ένα λαχταριστό Σχολείο Σοκολάτας (06/07), αλλά και μία διασκεδαστική Γιορτή Χρωμάτων (07/07) με τους Happy Elephant, θα δημιουργήσει μοναδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους που θα μείνουν αξέχαστες!
  5. Ανάμεσα στους χίλιους λόγους που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας για να επισκεφθείτε τη Βαμβακού, αυτό το μοναδικό και διασκεδαστικό τετραήμερο, δεν θα μπορούσε να λείπει και η ίδια η πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς. Η προσπάθεια αναζωογόνησης του τόπου, η αγάπη των κατοίκων (παλαιών και νέων) για το χωριό, οι ίδιοι οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε και το όραμα που θα μοιραστούν μαζί σας, η θέρμη με την οποία παλεύουν να μην ερημώσει, αλλά και να ξαναζωντανέψει ο τόπος τους σίγουρα θα ανταμείψουν την επίσκεψή σας, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

«Θέλουμε να ΄στε εκεί, ό,τι κι αν συμβεί», οπότε ανακαλύψτε το πρόγραμμα και κάντε κράτηση τώρα στο https://www.vamvakourevival.org/vamvakou-experience-festival-2024/


Το πρόγραμμα