Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της παραλίας κάτω Αχαΐας την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024,στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που υλοποιεί η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την προστασία των παραλιών.

Ταυτόχρονα με τη συλλογή σκουπιδιών από τους πολίτες, ειδικά μηχανήματα του Δήμου έκοβαν τα χορτάρια σε όλα τα σημεία της παραλίας και περιμετρικά του δρόμου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δίνοντας ενεργά το παρόν στην περιβαλλοντική αυτή πρωτοβουλία, δήλωσε:
«Η δράση καθαρισμού της παραλίας κάτω Αχαΐας αποτελεί υπενθύμιση προς όλους μας, φορείς, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολίτες για την υποχρέωσή μας να διατηρούμε τις θάλασσες και τις ακτές καθαρές. Η προσπάθεια είναι συλλογική και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής η φροντίδα του τόπου μας. Αισθάνθηκα μια βαθιά ικανοποίηση που συμμετείχαν πολλά μικρά παιδιά αλλά και άτομα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου και πολιτιστικούς συλλόγους».
Το συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Άγγελος Καραντζάς, ο οποίος συνεχίζει τις αυτοψίες σ’όλες τις παραλίες της Δυτικής Αχαΐας προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού όπου απαιτείται.