Οι διακοπές στα νησιά είναι ένα μακρινό παρελθόν για τους περισσότερους από εμάς.

Ακόμα περισσότερο για τις οικογένειες. Όμως παρελθόν αποτελούν και οι ολιγοήμερες διακοπές σε ένα κοντινό ή σε ένα μακρινό μέρος.

Οι διακοπές πλέον στην νοοτροπία των περισσοτέρων έχουν πάψει να ταυτίζονται με το στοιχείο της απόδρασης, αλλά κυρίως πια έχουν να κάνουν με το στοιχείο της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και της διευκόλυνσης, δηλαδή να είναι συνεχώς κάπου κοντά στη θάλασσα.

Έτσι δεν είναι λίγες οι οικογένειες αυτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα και βλέποντας ότι οι διακοπές στο νησί για λίγες μέρες θα τους κοστίσουν τα ίδια χρήματα, ίσως και περισσότερα, που επιλέγουν να νοικιάσουν για ένα μήνα ή και για παραπάνω διάστημα ένα σπίτι που να βρίσκεται σε μία παραλία κοντά στην Πάτρα, εντός της Αχαΐας.

Οπότε μετακομίζουν για έναν διάστημα, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις και τις καθημερινές εξορμήσεις για μπάνιο οι οποίες κοστίζουν και αυτές, κάνοντας έτσι εκεί τις διακοπές τους, χωρίς να πάνε σε κάποιο άλλο μέρος.

«Πέρυσι που πηγαίναμε μαζί με την οικογένεια μου κάθε μέρα για μπάνιο για ένα και πλέον μήνα το υπολόγισα και διαπίστωσα ότι το ποσό που είχαμε χαλάσει συνολικά ήταν κοντά στα 1.800 με 2.000 ευρώ. Μόνο για τα μπάνια, χωρίς να βάλω μέσα τις διακοπές που πήγαμε» μας λέει ένας πατρινός που ήδη έχει ενοικιάσει σπίτι σε παραλία της Δυτικής Αχαΐας.

«Φέτος θα δώσουμε γύρω στα 1.200 με 1.300 ευρώ και λογικά θα μας κοστίσει λιγότερο το καλοκαίρι, αποφεύγοντας τις πολλές μετακινήσεις, πέρα από αυτές που θα χρειαστώ να κάνω για να πηγαίνω στην Πάτρα για την εργασία μου και φυσικά αποφεύγοντας τα νησιά και τις αποδράσεις σε άλλα μέρη».