Σε μια ζεστή και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, η τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς - εθελοντές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, καθώς και για τους εθελοντές φύλακες, από την Αντιδημαρχία Παιδείας και τη Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Σίμου και η Υπεύθυνη Γραμματείας Διεύθυνσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου, Γωγώ Γαλυφοπούλου, ενώ τιμήθηκε η μνήμη του Κώστα Σκαρτσιάρη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και υπήρξε μέλος του Λαϊκού Φροντιστηρίου από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Ήταν για όλους ο καλόκαρδος και σεβαστός φύλακας, με το ήθος και την σεμνότητα να χαρακτηρίζουν τη ζωή και την δουλειά του. Στην οικογένειά του που ήταν παρούσα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Η Αντιδήμαρχος,  στο σύντομο χαιρετισμό της, μετέφερε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για την σημαντική προσφορά τους και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι πολύ ωραίο, γιατί είναι ωραίο να τιμάς ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά, με την καρδιά τους. Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει και τι προσφέρει σε παιδιά και στους γονείς τους. Ξέρουμε ότι πάνω απ’ όλα, σημαίνει ανιδιοτέλεια και προσφορά. Όλοι εσείς, είστε εδώ σήμερα γιατί θέλετε να προσφέρετε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Και το κάνετε επειδή καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά, όπως καταλαβαίνει και η Δημοτική Αρχή, αλλά και οι άνθρωποι του Λαϊκού Φροντιστηρίου, ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που χρειάζονται αυτή τη βοήθεια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις δυνατότητες που δίνει η σημερινή εποχή, αλλά δυστυχώς τις εκμεταλλεύονται οι λίγοι και όχι οι πολλοί. Είμαστε πολύ υπερήφανοι, που το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, έχει ανθρώπους σαν κι εσάς, που προσφέρετε με την ψυχή σας, όλα αυτά τα χρόνια, πέρα και πάνω από τις δικές σας, προσωπικές και οικογενειακές δυσκολίες. Μερικές φορές αναφερόμενοι στις επιτυχίες των μαθητών, προσπερνάμε ή θεωρούμε δεδομένη την δική σας συμβολή. Προσπερνάμε δηλαδή το κύριο, που είναι το γεγονός ότι τα παιδιά πέτυχαν, κέρδισαν, επειδή κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι εκπαιδευτικοί, πάλεψαν για να κερδίσουν. Κι επειδή έχουμε ζήσει και την προσπάθεια, αλλά και την αγωνία των γονιών για να συμμετέχουν στο Λαϊκό Φροντιστήριο, ακόμα και από άλλους Δήμους, σας ευχαριστούμε από καρδιάς, γιατί δίνετε το δικαίωμα σ’ αυτά τα παιδιά, όταν όλοι οι άλλοι, τους το στερούν. Είστε κομμάτι της αλυσίδας των ανθρώπων που δίνουν σε κάποιους άλλους το δικαίωμα να βλέπουν διέξοδο.

Σας ευχαριστούμε κι εύχομαι την επόμενη χρονιά, να βρεθούμε μαζί, τόσοι κι άλλοι τόσοι».

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί για την προσφορά τους μ’ έναν έπαινο κι ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο.