Οι ήχοι της άρπας ξενάγησαν το βράδυ του Σαββάτου στα μονοπάτια της Jazz  τους φίλους της μουσικής που γέμισαν το προαύλιο του νέου Δημαρχείου της Πάτρας με το σχήμα  “the harper trio” να παρουσιάζει μια μοναδική μουσική πρόταση μέσα από νέους συναρπαστικούς τρόπους.

Για ό,τι συντελέστηκε στο ατμοσφαιρικό αίθριο του νέου δημαρχείου της Πάτρας “υπεύθυνη” ήταν η γεννημένη στην Ελλάδα αρπίστα και συνθέτρια  Maria-Christina η οποία ξεπέρασε τα στενά παραδοσιακά όρια της άρπας αναδεικνύοντας  νέους  συναρπαστικούς τρόπους, συνδυάζοντας παράλληλα  παραδοσιακές της μουσικές ρίζες με τη free jazz,  όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση.

Μαζί της δύο εξαιρετικοί μουσικοί με τους οποίους δημιούργησε το μουσικό σχήμα Harper Trio. Ο ντράμερ Evan Jenkins και η δυναμική σαξοφωνίστα Josephine Davies.

Οι συνθέσεις που ακούστηκαν άγγιζαν τα όρια των  avant-garde και των ψυχεδελικών ήχων, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό τοπίο.

Τη συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, ο αντιπεριφερειάρχης έρυνας και καινοτομίας Τάκης Παπαδόπουλο, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.