Το ArtWalk 9 και φέτος θα γίνει τον Σεπτέμβριο, όπως είχε γίνει και πέρυσι, αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσει από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, για έναν ολόκληρο μήνα, φέρνοντας μεγάλους και σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στην Πάτρα για να δημιουργήσουν σύγχρονα και μοναδικά έργα στον αστικό ιστό της πόλης.

Όμως τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εθελοντές του Artwalk 9 ήδη έχουν ξεκινήσει και στο πλαίσιο αυτό γίνεται το Σάββατο το πρωί, στα Ψηλαλώνια, μια ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο Κλεομένης Κωστόπουλος, η ψυχή του Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας και της Art In Progress  «το Σάββατο 15.06 στην Πάτρα στις 09:30 το πρωί, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων κοντά στο άγαλμα του Άγαλμα Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα συναντηθούμε να συζητήσουμε για τον δημόσιο χώρο, τις τοιχογραφίες στην Πάτρα, το ArtWalk και πολλά ακόμη.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους εθελοντές του ArtWalk 9, θα σας μιλήσω για την ιστορία της τοιχογραφίας αλλά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε και σε ερωτήματα όπως:

Επηρεάζει η δημόσια τέχνη την αντίληψή μας και αλλάξει τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο;Μπορεί η τέχνη να αναδείξει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι χώροι;

Η τέχνη στον δημόσιο χώρο να επηρεάσει την κοινωνική δικαιοσύνη και ποιο είναι το όριο μεταξύ τέχνης και βανδαλισμού; Σας περιμένω όλες και όλους ανεξάρτητα αν είστε εθελοντές της διοργάνωσης!

Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε να γίνετε, μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας εδώ: https://forms.gle/3pA2BAqKCpPSVFbv8».