Ο Οδοντωτός έχει επανέλθει στην ζωή των Καλαβρύτων και του Διακοπτού, γεγονός που έχει δώσει ένα σημαντικό μπόνους στην τοπική οικονομία της ανατολικής Αιγιαλείας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με παράγοντες της περιοχής από τη στιγμή που το ιστορικό τραινάκι ξεκίνησε και πάλι τα δρομολόγια του, έγινε αισθητή η αύξηση της επισκεψιμότητας στο κέντρο των Καλαβρύτων και της προσέλευσης του κόσμου.

Ξένοι κυρίως τουρίστες, αλλά και Έλληνες κυκλοφορούν στον κεντρικό πεζόδρομο, αρχές καλοκαιριού, κάνοντας τις βόλτες τους στα μαγαζιά της περιοχής, πηγαίνοντας στα εστιατόρια και στις ταβέρνες, αφήνοντας έτσι τα χρήματα τους.

Πρόκειται για επισκέπτες που δεν διανυκτερεύουν συνήθως στην πόλη, όμως, το αποτύπωμα τους στην τοπική αγορά και μάλιστα σε μία περίοδο νεκρή για τα Καλάβρυτα, είναι σημαντικό.

Ειδικότερα, τα Σαββατοκύριακα τα βαγόνια του Οδοντωτού έρχονται και φεύγουν σχεδόν γεμάτα από τα Καλάβρυτα. Σημειώνουμε ότι φέτος το καλοκαίρι τα δρομολόγια του Οδοντωτού έχουν αυξηθεί και αυτό έχει παίξει τη σημασία του.

Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια από και προς τα Καλάβρυτα κάθε Σαββατοκύριακο είναι δέκα (πέντε τα Σάββατα και πέντε την Κυριακή), ενώ τις καθημερινές παραμένουν δύο.