Τι γίνεται με την Πλαζ της Πάτρας;

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και η οργανωμένη παραλία της Πλαζ μοιάζει με έναν ξερότοπο, χωρίς καμία σκιά, χωρίς πέργκολες και τραπεζάκια και όλες αυτές τις κατασκευές που τα προηγούμενα χρόνια έδιναν τη δυνατότητα στους λουόμενους να κάνουν την αναψυχή τους μαζί με το μπάνιο τους. 

Εντάξει, οι καντίνες δεν πρόκειται να ανοίξουν από τη στιγμή που η ΕΤΑΔ, ο φορέας που έχει την διαχείριση της παραλίας αυτής δεν έχει προχωρήσει σε διαγωνισμούς, όμως, για όλες τις υπόλοιπες κατασκευές ο δήμος δεν θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις και εργασίες; 

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή περιμένει το σινιάλο από την ΕΤΑΔ για να της ανάψει το πράσινο φως και να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για να γίνει η ακτή της Πλαζ και αυτό το καλοκαίρι μια οργανωμένη παραλία που να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες της στους λουόμενους. 

Πρόκειται για την πιο κοντινή παραλία στον αστικό ιστό της Πάτρας, με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου και δημότες όλων των ηλικιών να πετάγονται εκεί για να κάνουν την βουτιά τους και το μπάνιο τους. Ήδη η παραλία της Πλαζ με τις ζέστες που κάνει αυτές τις μέρες γεμίζει από κόσμο. 

Κόσμο που ψάχνει μια σκιά για να κάτσει και δεν βρίσκει, ενώ χρειάζονται να γίνουν αλλαγές στα ντους, στα αποδυτήρια και σε όλες τις υποδομές που έχει η παραλία. Σημειώνουμε ότι ο δήμος πέρυσι είχε χαλάσει ένα ποσό για τις παρεμβάσεις που είχε κάνει στην Πλαζ πάνω από 150.000 ευρώ. 

Με επιστολή του τα είχε ζητήσει πίσω από την ΕΤΑΔ, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση. Όμως η ΕΤΑΔ δεν δείχνει να έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει την παραλία για τον κόσμο. Οπότε έχοντας φτάσει πλέον στα μέσα Ιουνίου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ΕΤΑΔ να παραμείνει έτσι όλο το καλοκαίρι.