Με το που τελειώνουν τα σχολεία ξεκινούν και αυτό το καλοκαίρι τα πυκνά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς την Πλαζ.

Η Πλαζ αποτελεί την πιο κοντινή παραλία στον αστικό ιστό της πόλης και κάθε καλοκαίρι γεμίζει από κόσμο, οπότε το Αστικό ΚΤΕΛ αυξάνει τα δρομολόγια της γραμμής «1» και «3» για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιβατών.

Ήδη η Πλαζ λόγω της μεγάλης ζέστης που κάνει τις τελευταίες ημέρες είναι γεμάτη από κόσμο, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές.

Τα πυκνά δρομολόγια έτσι του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει σε ότι αφορά τα Σαββατοκύριακα από τις αρχές του μήνα, ενώ από την Τρίτη που μας έρχεται θα ξεκινήσουν και τις καθημερινές. Kάθε δέκα λεπτά έτσι θα έχει λεωφορείο. 

Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, έχει να κάνει με τον δρόμο και το κυκλοφοριακό που δημιουργείται εκεί, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ο δρόμος είναι στενός, ένα μεγάλο όχημα όπως είναι ένα λεωφορείο δυσκολεύεται στο να τον διασχίσει, πόσο μάλλον όταν είναι και στις δύο πλευρές παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Μαζί με τα παρκαρισμένα οχήματα υπάρχουν και τα παράνομα διπλοσταθμευμένα, όποτε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι γίνεται κάθε φορά. Και όλα αυτά ενώ γίνονται εργασίες από διάφορα συνεργεία κάθε τόσο.

Ειδικότερα στο τέρμα της διαδρομής, εκεί που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρώην ΕΟΤ, ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο λόγω των έργων που γίνονται για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου και έτσι οι οδηγοί με δυσκολία καταφέρνουν να στρίψουν.

Επιπλέον, ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, με αποτέλεσμα να γίνεται ένας χαμός και ο καθένας να κάνει ότι θέλει.