Από την μία η εστίαση χαρακτηρίζει την δημοτική αρχή διπρόσωπη και υποκριτική.

Από την άλλη οι κύκλοι της δημοτικής αρχής που αναφέρουν ότι οι επαγγελματίες της εστίασης έδειξαν αχάριστοι παρόλο που είχαν ευεργετηθεί. Η κόντρα λοιπόν μεταξύ των δύο συνεχίζεται, με τον κλάδο της εστίασης όμως να ρίχνει τους τόνους.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κατάσταση είχε «βολέψει» και τους δύο. Την δημοτική αρχή που με μια απόφαση που δεν της κόστισε και κάτι ιδιαίτερο διευκόλυνε τα μαγαζιά, εξασφαλίζοντας ίσως προεκλογικά σταυρούς από έναν κλάδο με δεκάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Από την άλλη την εστίαση αφού το «ατελώς» δεν ήταν απλά και μόνο παραπάνω τραπεζοκαθίσματα που δεν πληρώνονταν, αλλά και παραπάνω τζίροι αφού το κάθε τραπέζι και η κάθε παρέα που καθόταν εκεί σίγουρα κάτι άφηνε στο ταμείο.

Ο δήμος με την απόφαση του αυτή έδειξε κάπως αργά ότι αποφάσισε να δώσει βάρος στην λειτουργία και στην αισθητική της πόλης, αφήνοντας στην άκρη το οικονομικό και τα χρήματα που θα έμπαιναν στα ταμείο του.

Εισάκουσε έτσι τα δεκάδες παράπονα των δημοτών για αυθαιρεσίες ορισμένων καταστημάτων σε συγκεκριμένα σημεία της Πάτρας στα οποία πράγματι δεν μπορούσε να περάσει πεζός.

Οι αυθαιρεσίες αυτές και τα παράπονα των δημοτών έπαιξαν τον ρόλο τους στην εξέλιξη του όλου ζητήματος. Μένει να δούμε τι θα γίνει με την κόντρα αυτή…