Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη παραχώρησε ο Τάσος Νούσιας. Ο ηθοποιός μίλησε για τις επιλογές του, τη συνεργασία με τη σύντροφο της ζωής του, Μαρλίν Καμίνσκι, και τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός πρωταθλητισμού.

«Τελειώνοντας το λύκειο, είχα στο μυαλό μου τρεις κατευθύνσεις για να επιλέξω, τη γυμναστική ακαδημία λόγω πρωταθλητισμού, τη μηχανολογία και την υποκριτική. Ένας τραυματισμός στην επιγονατίδα με άφησε για πολύ καιρό εκτός, ενώ θα κατεβαίναμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είμαι άνθρωπος ανήσυχος, τα νιάτα μου υπήρξαν και άγρια και ήρεμα», είπε αρχικά ο Τάσος Νούσιας.

Ο Τάσος Νούσιας είπε στη συνέχεια: «Πάντα πίστευα ότι μια φροντισμένη δουλειά μπορεί να έχει και εμπορική και ποιοτική επιτυχία, δε διαχώρισα ποτέ το μέσο. Πρέπει να κάνεις επιλογές, δεν πας άκριτα από εδώ εκεί, γι’ αυτό και κατά καιρούς κάνω αποχές. Πριν την Έξαψη στο MEGA απείχα συνειδητά 6 – 7 χρόνια. Στην υποκριτική μπορεί να σε πιέζει η τριβή με έναν ρόλο που δεν μπορείς να ερμηνεύσεις, η σχέση με τους ανθρώπους ή ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η θάλασσα και ο γέρος», που βασίζεται στο έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, σε διασκευή και σκηνοθεσία της συντρόφου του, Μαρλίν Καμίνσκι.

«Υποδύομαι τον γέρο ψαρά, του οποίου βλέπουμε τη μετουσίωση όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, ένα ψάρι του ατλαντικού ωκεανού. Ο Χέμινγουεϊ μας ταξιδεύει στο υπέροχο περιβάλλον της μάνας θάλασσας, ανακαλύπτεις πόσο επιδραστικά έχει δουλέψει ο άνθρωπος επάνω σε αυτήν. Το έργο γίνεται εφαλτήριο να μιλήσουμε για τη θάλασσα ουσιαστικά και υπαρξιακά, γιατί ο άνθρωπος πρέπει να ξαναδεί την σχέση του με όλο του το περιβάλλον. Η Μαρλίν έχει δημιουργήσει μια επικλινή πλατφόρμα, εκεί γίνεται η προβολή ενός 3D animation με τα πλάσματα της θάλασσας και βιώνουμε μαγικές στιγμές. Η περιοδεία μας ξεκινάει στις 25 Ιουνίου, από το Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά», είπε ο Τάσος Νούσιας.

Για τη συνεργασία του με τη σύντροφό του, Μαρλίν Καμίνσκι, και τις ισορροπίες που οφείλουν να διατηρούν, ο Τάσος Νούσιας είπε: «Όταν δουλεύεις με τη σύντροφο της ζωής σου, οφείλεις να το διαχωρίσεις, δεν πρέπει να μεταφέρεται το σπίτι στη δουλειά και η δουλειά στο σπίτι. Έχει έναν βαθμό δυσκολίας, αλλά μπορείς να τα καταφέρεις. Όταν δουλεύεις με τον άνθρωπό σου αποκτάς μια εμπειρία στο πώς να διαχειριστείς τα πράγματα. Θα πρέπει να βρεις αυτόν τον κοινό κώδικα με τη σύντροφό σου, αλλιώς δε θα μπορέσεις να συνεχίσεις. Εμείς μέχρι στιγμής κρατάμε μια καλή ισορροπία. Η ζωή έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με την ιδιότητα, η δική μας δουλειά κουβαλάει μεγαλύτερη ευαισθησία και μικρότερες ανοχές, είναι πιο ευμετάβλητη συναισθηματικά».

Κλείνοντας, ο Τάσος Νούσιας ανέφερε: «Ο καθένας μας οφείλει να αναγνωρίσει τα λάθη του, να ταπεινωθεί, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Το θέμα είναι ότι ακόμη υπάρχει βία, ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βίαιο κομμάτι του μέσα στα χρόνια και να λύσει το θέμα της συνύπαρξης. Παρατηρώ τον τρόπο που επικοινωνούν οι νέοι σήμερα μέσω τεχνολογίας και social media, προσωπικά προσπαθώ να κρατάω μια απόσταση από αυτό. Γίνεσαι παρεμβατικός όταν βλέπεις το παιδί σου να περνάει 15 ώρες πάνω από ένα κινητό τηλέφωνο, κάπως πρέπει να βρει έναν άλλο τρόπο να διαχειριστεί τον χρόνο του».