Η Μαρία Σαράφογλου παρουσιάζει κάθε μεσημέρι τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η οκταετής συνεργασία της με το κανάλι του Αμαρουσίου στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και, παρά τις προκλήσεις έχει αντέξει στον χρόνο. Δεν αποδέχεται ό,τι παραβιάζει τον κώδικα αξιών της τις αλαζονικές συμπεριφορές και τους βεντετισμούς.

Έχεις μια πολύχρονη συνεργασία με τον ΑΝΤΙ. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

Σε λίγους μήνες συμπληρώνω οκτώ χρόνια συνεργασίας με τον ΑΝΤΙ και ελπίζω να γίνουν πολύ περισσότερα! Είναι μια επαγγελματική σχέση που εδράζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και, παρά τις προκλήσεις έχει αντέξει στον χρόνο. Ο ΑΝΤ1 είναι ένα κανάλι που με στήριξε από την πρώτη στιγμή και χαίρομαι που ανήκω στην οικογένειά του.

Ποιες είναι οι δικές σου κόκκινες γραμμές σε μια συνεργασία;

Οτιδήποτε παραβιάζει τον κώδικα αξιών μου, οι αλαζονικές συμπεριφορές, οι βεντετισμοί και η ασέβεια.

Τι σου λένε, συνήθως, οι άνθρωποι που σε συναντούν στον δρόμο;

Κρατώ το πιο σημαντικό από αυτά που εκφράζουν. Τον σεβασμό στη δουλειά μου, αλλά και στο χαμηλό προφίλ που διατηρώ από τα πρώτα, βήματα της δημοσιογραφικής πορείας μου. Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα και η αναγνώριση κόπων πολλών ετών. Δεν λείπει βέβαια και η περιέργεια για το τι γίνεται πίσω από τις κάμερες.

Από την Ε' Δημοτικού ήθελες να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία. Γιατί σπούδασες Νομική;

Η Νομική μόνο εφόδια προσφέρει. Πολύπλευρη γνώση, ευελιξία στη σκέψη, αντίληψη περίπλοκων καταστάσεων. Οι νομικές σπουδές με βοήθησαν πολύ στη διαχείριση κάποιων θεμάτων που απαιτούσαν εξειδικευμένη γνώση, αλλά και στη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Σκέφτηκες να ασχοληθείς με τη δικηγορία;

Ούτε μια στιγμή. Παρέμεινα πιστή στην αρχική επιλογή μου, γιατί η δημοσιογραφία δεν ήταν απλά ένα επάγγελμα, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Ηταν ένα όνειρο που έγινε τρόπος ζωής

Πηγή Real