Μπορεί ο Δήμος Ασημακόπουλος να μην κατάφερε να φτάσει στο μουάι τάι το μετάλλιο που ήθελε μέσα στην Πάτρα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όμως μετάλλιο κατέκτησε.

Πιο συγκεκριμένα πήρε το μετάλλιο στην κατηγορία του Wai Kru που αποτελεί μια μορφή επίδειξης πολεμικών τεχνών που έχουν να κάνουν με το muay thai, χωρίς όμως να υπάρχει σωματική επαφή.

Ο πατρινός πρωταθλητής εντυπωσίασε με τις κινήσεις του και η επιτροπή του έδωσε αυτό το μετάλλιο. Ο ίδιος έγραψε τα εξής σε ανάρτηση του με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα που έληξε:

«Το πρωτάθλημα το οποίο φανταζόταν όνειρο έφτασε στο πέρας του με τη συμμετοχή μας ως μέλη της εθνικής ομάδας. Είχα τη χαρά να μοιραστώ την προετοιμασία και όλη αυτή τη προσπάθεια με το μαθητή μου Παναγιώτη Κούση ο οποίος στάθηκε επάξια και με έκανε υπερήφανο δείχνοντας ότι όλο το μέλλον είναι δικό του.

Συγχαρητήρια στη πανελλήνια ομοσπονδία Muaythai  και το επιτελείο της για τη διοργάνωση και την ανάληψη του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού του Muaythai! Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να τα καταφέρω και να δώσω τη ψυχή μου σε μια ακόμη μάχη με την οικογένεια μου να δίνει το παρών.

Γυρίσαμε στον Ευμαχο Πατρών με αργυρό μετάλλιο στη κατηγορία του Wai Kru, ένα μετάλλιο ενθύμιο και ορόσημο της αφοσίωσης μου για την ενασχόληση μου με τη πολεμική τέχνη του Muaythai από το 2011 έως σήμερα. Ικανοποιημένος δεν είμαι από το αποτέλεσμα και την απόδοση μου, όμως δεν έχω τελειώσει ακόμα αυτό είναι το μόνο σίγουρο».