Σε μπελάδες μπήκαν οι γονείς με την ξαφνική απόφαση, της τελευταίας στιγμής της αντιδημαρχείας Παιδείας να μην γίνουν μαθήματα στα σχολεία την Τετάρτη και την Πέμπτη ελέω καύσωνα.

Στην Πάτρα όμως και γενικότερα στην Δυτική Αχαΐα ο καύσωνας αυτός δεν ξεπέρασε τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ κατά διαστήματα είχε και συννεφιά.

Προφανώς οι αρμόδιοι παρασύρθηκαν από την αντίστοιχη απόφαση που είχε  πάρει ο δήμος Αιγιαλείας όπου όμως εκεί οι προγνώσεις των ειδικών μιλούσαν για πραγματικό καύσωνα αφού ο υδράργυρος θα ξεπερνούσε τους 40 και τους 42 βαθμούς.

Αφήστε που στο Αίγιο η απόφαση αυτή είχε παρθεί από νωρίς το πρωί και όχι αργά το μεσημέρι της Τρίτης. Το ζήτημα για τους γονείς στην Πάτρα ήταν ότι με την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία για δύο μέρες αναγκάστηκαν να ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν τα παιδιά τους τις ώρες που αυτοί θα εργάζονται.

Βλέπετε είναι ένα πρόβλημα και αυτό. Όσο για την τηλεκπαίδευση; Ούτε για πλάκα δεν μπήκαν τα παιδιά στον υπολογιστή τους για να κάνουν μάθημα. Οι εκπαιδευτικοί τα περίμεναν έτσι στα pc τους, όμως, αδίκως.

Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε. Αυτές τις μέρες στα σχολεία δεν γίνονται μαθήματα. Οι δάσκαλοι και τα παιδιά ετοιμάζουν την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους και η αναστολή σίγουρα δεν βοήθησε.