Υπό πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, το οποίο το είχε καταδικάσει μεν για βιασμό ανηλίκου τον 37χρονο, που σκότωσε την 11χρονη στον Πύργο, το 2020 σε 9 χρόνια κάθειρξη, όμως τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα ζήτησε την πρωτόδικη απόφαση από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ο 37χρονος δεν εξέτισε την ποινή του, αφού στην έφεση χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη.

Άρειος Πάγος: Ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο, (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα.

Η δίκη του 37χρονου σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως αναβλήθηκε επειδή δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης για τον Φεβρουάριο του 2024. όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και προσδιορίστηκε για το 2025.