Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του στο περιοδικό DuJour ο ηθοποιός Τζουντ Λο, ο οποίος μίλησε για τους ρόλους τους παλιά και σήμερα, αλλά και για τι έχει μετανιώσει.

Ο ίδιος είπε ότι προσπάθησε να παίξει ενάντια στην καλή του εμφάνιση στα 20 του, αστειευόμενος ότι τώρα που είναι στα 50 του, μετανιώνει που δεν «έπαιξε».

Ο 51χρονος ηθοποιός κέρδισε τη φήμη του καρδιοκατακτητή και έγινε παγκοσμίως γνωστός παίζοντας μια σειρά από γοητευτικούς χαρακτήρες.

Πρωταγωνίστησε ως playboy «Ντίκι Γκρίνλιφ» στο «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» το 1999, ενώ ενσάρκωσε και ρομαντικούς πρωταγωνιστές σε ταινίες όπως το «The Holiday».
Η μεταμόρφωση του Τζουντ Λο σε Ερρίκο Η'

Αλλά ο τελευταίος του ρόλος στην ιστορική ταινία «Firebrand», τον πήγε πολύ μακριά από τον συνηθισμένο ελκυστικό εαυτό του, καθώς μεταμορφωνόταν σε Ερρίκο Η'.

Εμφανιζόμενος στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού DuJour, ο Τζουντ Λο είπε ότι το βρήκε «ικανοποιητικό» να παίξει τον αποκρουστικό βασιλιά, αντί για τους τυπικούς του ρόλους.

Ο βραβευμένος ηθοποιός πρόσθεσε ότι είχε προσπαθήσει να παίξει λιγότερο ελκυστικούς ρόλους στα νεότερα του χρόνια, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί πλέον, καθώς είναι «πλαδαρός και φαλακρός».

«Δεν ένιωσα ότι έκλινα ποτέ το να παίζω τον όμορφο, αλλά υπήρχαν ρόλοι που απαιτούσαν ελκυστική ενέργεια. Προσπαθούσα να παίξω ενάντια στην εμφάνισή μου στις αρχές της δεκαετίας των 20 και τώρα που είμαι πλαδαρός και καραφλιάζω, θα ήθελα να το είχα κάνει», πρόσθεσε.

Πρόσφατα έχει αναλάβει να ενσαρκώσει διαφορετικούς ρόλους που «δεν κλίνουν προς κανένα είδος έλξης». Ο Τζουντ παραδέχτηκε: «Είναι ικανοποιητικό που δεν χρειάζεται να ανοίξεις αυτόν τον διακόπτη».

Στη νέα του ταινία παίζει δίπλα στην Αλίσια Βικάντερ, η οποία πρωταγωνιστεί ως η έκτη και τελευταία σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Η', Κάθριν Παρ.