Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου προσκαλεί τους φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να συμμετάσχουν στον ανοιχτό Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα: “Ο ορίζοντας του Μωριά μέσα από τα κτίσματα των ανθρώπων -Βυζαντινά και νεότερα μνημεία στην Πελοπόννησο”.

Φωτογραφίστε βυζαντινά και νεότερα μνημεία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς από την Πελοπόννησο, εμβληματικά αξιοθέατα, από κάστρα και εκκλησίες, έως μύλους και γεφύρια, κτίρια των νεότερων χρόνων και μοναδικά οικήματα που ελκύουν το μάτι του καθημερινού περαστικού και του φωτογράφου.

Τα κτίρια αυτά, λειτουργικά ή ερειπωμένα, δεσπόζουν στον χώρο και τη φύση, γοητεύουν τον επισκέπτη και υποβάλλουν σε ένα φανταστικό ταξίδι περασμένων ιστοριών και θρύλων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και του αρχιτεκτονικού πλούτου του τόπου μας, καθώς επίσης η εκ νέου προβολή σημαντικών τοποσημων μέσα από την ιδιαίτερη φωτογραφική ματιά κάθε συμμετέχοντα.

Ειδικότερα:

Επιλέξτε 1-3 φωτογραφίες σε όσο καλύτερη ανάλυση (τουλάχιστον 4MB μέγεθος αρχείου) και αποστείλετε αυτές στο e-mail: [email protected]

Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, από εξωτερικούς ή και εσωτερικούς χώρους, πάντα όμως στο πλαίσιο του δοσμένου θέματος.

Οι καλύτερες φωτογραφίεςθα συμμετέχουν επώνυμα σε ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου, από 9 έως 19/8 2024.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την έκθεση είναι δωρεάν.

Θα βραβευτούν 3 έργα συν 3 τιμής ένεκεν.

Κάθε αρχείο φωτογραφίας θα πρέπει να έχει το ονοματεπώνυμό σας και έναν τίτλο, σε λατινικούς χαρακτήρες πχ: Giannopoulos-Georgios-Koroni

Η κατάθεση του υλικού γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο [email protected]

Εναλλακτικά, αποστείλετε μέσω wetransfer.com

Προθεσμία υποβολής:  15/7/2024

Όποια κατάθεση γίνει μετά από αυτήν την ημερομηνία θεωρείται άκυρη.

Μετά την παραλαβή του υλικού θα σταλεί επιβεβαίωση παραλαβής στο e-mail που έχει δηλωθεί.

Κριτική Επιτροπή: Αλέξανδρος Βούτσας - Διδάσκων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στο εργαστήριο της Φωτογραφίας, Δημήτρης Γιανναράκος - επαγγελματίας φωτογράφος, ΑλεξάνδραΜίχου - γραφίστας, Αντώνης Κρητικός - μουσικός, Μαργαρίτα Περιβολιώτη - συνταξιούχος καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας ΠΑΔΑ

Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και ενημέρωση ανατρέχετε στο προφίλ και την σελίδα του Συλλόγου στο fb «Πολιτιστικος Συλλογος Λογκανικου» και στο www.loganikos.gr

Επικοινωνία: [email protected]

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου  

Καλό Φωτογραφικό Ταξίδι σε όλους τους συμμετέχοντες!