Έστω και αργά, με αρκετή καθυστέρηση λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, το έργο για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Ρίο - Άγιος Βασίλειος φαίνεται ότι θα προχωρήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πλέον προσωρινός ανάδοχος και έτσι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και δεν γίνει κάποια ένσταση επί της διαδικασίας, τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει σύμβαση με υπογραφές και όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες. 

Το έργο αυτού θα σώσει την παραλιακή ζώνη από το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής αφού σε πολλά σημεία η θάλασσα έχει φάει τον δρόμο και την παραλία. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ουσιαστικά θα αναδείξει όλη την περιοχή της παραλιακής ζώνης του Ρίου και θα της δώσει μια άλλη αξία για τις επόμενες δεκαετίες. 

Μέσα από το έργο αυτό και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν οι πατρινοί θα μπορούν να απολαμβάνουν τον περίπατο τους δίπλα στη θάλασσα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.

Επίσης προβλέπονται να γίνουν από λιμενικά έργα αλλά και έργα για την μερική ανάπλαση του κατεστραμμένου παραλιακού δρόμου και την αποκατάσταση της οδού. 

Είναι ένα έργο απαραίτητο για την περιοχή που εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων κάθε χειμώνα και με τις πρώτες βροχές, η παραλία παθαίνει μεγάλες ζημιές και ο δρόμος πλημμυρίζει.