Μπορεί η ζέστη που κάνει τις τελευταίες ημέρες να σας φαντάζει υπερβολική για την εποχή, όμως, μπροστά σε αυτό που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, δεν είναι τίποτα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών η ζέστη στην Πάτρα θα αγγίξει από την Δευτέρα και μετά τους 39 με 40 βαθμούς στο εσωτερικό της πόλης, ενώ στο Αίγιο ο υδράργυρος λόγω της μεταβλητότητας των ανέμων αναμένεται να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς.

Ακόμα πιο ισχυρό θα είναι το κύμα της ζέστης στα ανατολικά της επικράτειας, δηλαδή στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Αττική και στη Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα ο υδράργυρος στο Άργος θα φτάσει τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ και στην Αττική η ζέστη θα αγγίξει τους 45.

Η ζέστη θα είναι υπερβολική τόσο τις πρωινές, όσο και τις βραδινές ώρες αφού με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών ο υδράργυρος καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου δεν θα πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας ή είναι σε προχωρημένη ηλικία να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να βρίσκονται σε μέρη με σκιά, να πίνουν αρκετό νερό και να μην εκτίθενται στον ήλιο.