Το τρίτο & τελευταίο μέρος της τριλογίας "Cosmos Outro Trilogy" , έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές για δύο ακόμα παραστάσεις στο Dexameni Project, Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:30, όπου η ομάδα καλλιτεχνών “EQUUS Art Company”, ήρθε να μετατρέψει τον όμορφο πολυχώρο σε θεατρική σκηνή για πρώτη φορά και με μεγάλη δημιουργική ορμή.

Ταυτόχρονα, οι παραστάσεις θα κλείσουν ηχηρά, με ένα μουσικό αποχαιρετισμό, στο τέλος του κόσμου, με ένα μοναδικό πάρτυ : “Emergency Exit: The Last Party On Earth”, στο χώρο της ταράτσας (Roof top), του Dexameni Project, τη Παρασκευή, μετά το πέρας της παράστασης (11:00 μ.μ.).

O DJ “Mini_Toy”, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει μουσικά μέχρι το τέλος του κόσμου με επιλογές που αγκαλίαζουν τη θεματική και αισθητική της παράστασης.

“The Day That The World Actually Ended”,

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά δημιουργία, αυτοτελών ιστοριών έπειτα από το "Science On The Moon And The Beast In Human" Ιούνιος 2022 & το " Limulus: A Spring In The Universe" Φεβρουάριος 2024.

Το "The Day That The World Actually Ended" , είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας παραστάσεων αυτοτελών ιστοριών με κυρίαρχο θέμα τη θέση του ανθρώπου σε ένα κόσμο εχθρικό, τεχνολογικά εξελιγμένο, αλλά κοινωνικά οπισθοδρομικό, με βασικό φόντο τη διάσταση της διαστημικής εποχής.

Στην τρίτη παράσταση/ performance, η ιστορία αντλείται από την παράδοση της επιστημονικής φαντασίας και ιδιαίτερα, του εσχατολογικού είδους (apocalyptic).

Η Γη καταστρέφεται από άγνωστη αιτία, μια διαστημική αποστολή αναλαμβάνει να βρει τη λύση, αλλά οδηγούνται στον όλεθρο. Ο μοναδικός επιζών εξαφανίζεται, και η σύζυγός του στη Γη πλέον, κρατείται από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για τον αγνοούμενο. Κατά τη διάρκεια της κράτησης της αρχίζει να λαμβάνει παράξενα μηνύματα. Στο μεταξύ ο πλανήτης οδηγείται στο αναπόφευκτο τέλος του.

Η ομάδα EQUUS Art Company φέρνει για πρώτη φορά το είδος της επιστημονικής φαντασίας στο θέατρο, για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια ανθρώπινη ιστορία με φόντο την καταστροφή του κόσμου. Βάζοντας μας να αναρωτηθούμε, τι είναι σημαντικό στη ζωή, ποιές είναι οι σύγχρονες αξίες και η ανθρώπινη φύση αλλά και την ύπαρξη ή μή του μεταφυσικού.

Ταυτότητα:

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαστεφάνου

Ερμηνεύουν:

Φιορέλα Μαστρόκαλου
Λίλιαν Τσιούτσια
Γιώργος Δελέγκος