Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι διακοσμητικό όργανο. Επηρεάζει με τις αποφάσεις και παρεμβάσεις του την ζωή όλων μας, τα δικαιώματα μας, τις ελευθερίες μας την οικονομική ζωή της χώρας την εξωτερική  πολιτική και τις διεθνείς μας σχέσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθεριών και δικαιωμάτων που απολαμβάνουμε ως πολίτες και πλέον θεωρούμε αυτονόητα, αλλά και η προστασία τους, είναι απόρροια αποφάσεων και πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι διαχρονικές νίκες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ ως εκπροσώπου της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Την Κυριακή δεν πρέπει να ψηφήσουμε «χαλαρά» ούτε να απέχουμε, ειδικότερα τώρα που η ακροδεξιά αναδύεται και ενισχύεται. Η χαλαρή ψήφος αλλά και η αποχή θα την ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Μπορεί να μην εκλέγουμε Κυβέρνηση, αλλά στέλνουμε μήνυμα κριτικής απέναντι σε πολιτικές και διαμορφώνουμε εξελίξεις. Κριτική σε πολιτικές που έχουν φέρει σε πίεση και αδιέξοδα την πλειοψηφία των πολιτών, που οδήγησαν σε κατάρρευση το σύστημα υγείας, στην αίσθηση έλλειψης δικαίου, τον πόλεμο στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα προς όφελος μιας νέας οικονομικής ολιγαρχίας.

Μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για την ζωή μας και το μέλλον μας. Να εκφραστούμε όλοι δια της ψήφου μας για μια Ευρώπη δυνατή μια Ευρώπη αλληλεγγύης.

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ!