Οι ανακοινώσεις των ομίλων της Ενέργειας για αυξήσεις στα νέα «πράσινα» τιμολόγια του ρεύματος με αυξήσεις ως και 70% για τον Ιούνιο, δεν χωρούν άλλη ερμηνεία παρά... νέα κέρδη για τους ομίλους και ενεργειακή φτώχεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Όμως μια τέτοια εξέλιξη δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κοινής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διαδοχικά δεσμεύτηκαν και εφάρμοσαν τη στρατηγική και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. σχετικά με την «πράσινη μετάβαση», την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την απαξίωση εγχώριων φθηνών πρώτων υλών. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τις ευλογίες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένοι, ενώ θύμα αυτής της πολιτικής αναδεικνύεται και πάλι ο λαός. Γι΄ αυτό ας αφήσουν κατά μέρος τα παραμύθια για δήθεν «ευρωπαϊκή λύση». Είναι ακριβώς αυτή η οδηγία δέσμευσης της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» που φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις και σχέδιά τους που μας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες δυσκολίες, φόβους κι ανασφάλεια για το μέλλον. Εμπιστευόμαστε τη δική μας δύναμη, συσπειρωνόμαστε , οργανώνουμε την πάλη μας για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και μας τα κλέβουν! Δε δεχόμαστε αγαθά τα οποία θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα στη σημερινή εποχή, να μην είναι προσβάσιμα σε όλους μας. Δεν επιτρέπουμε να γίνονται πανάκριβο εμπόρευμα για μας ώστε να ενισχύεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με επικείμενη διακοπή ρεύματος και τη ρύθμιση χρεών να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στα εξής τηλέφωνα : 6980303333 και 6937896770.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

Απαιτούμε:

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων-λιγνίτη, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.