Οι φράουλες αποτελούν το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων και όχι αδίκως. Αυτό το μικρό κόκκινο φρούτο με τη μοναδική γεύση μεταμορφώνει κάθε πιάτο, χαρίζοντας μοναδική ένταση και υφή.

Από ένα γευστικό γλυκό, σε μια υγιεινή σαλάτα ή ακόμη και μόνες τους, οι φράουλες κλέβουν την παράσταση. Αλλά δεν είναι μόνο η γεύση τους που τις κάνει μοναδικές, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που μας χαρίζουν.
Τα οφέλη που μας χαρίζουν οι φράουλες
Μειώνουν τη φλεγμονή

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυσικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φλαβονοειδή.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις φράουλες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την φλεγμονή, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτης.
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων

Το αγαπημένο μας φρούτο έχει υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών που κάνουν καλό στην καρδιά.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τους μπορεί να προστατεύσει το καρδιαγγειακό μας σύστημα, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης σε υγιή επίπεδα.
Κρατούν τον εγκέφαλο μας υγιή

Χάρη στις πολυφαινόλες που βρίσκονται σε αυτές, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, οι φράουλες βοηθούν στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας καθώς μεγαλώνουμε, ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και υποστηρίζουν την πνευματική οξύτητα.

Σύμφωνα με έρευνα, η χρόνια κατανάλωση τους φαίνεται να συνδέεται με πιο αργή μείωση της γνωστικής λειτουργίας που έρχεται φυσικά με το πέρας του χρόνου.
Βοηθούν την πέψη

Για την καλή λειτουργία της πέψης είναι απαραίτητες οι φυτικές ίνες.

Οι φράουλες έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και έτσι λειτουργούν κατά της δυσκοιλιότητας και προσφέρουν στο έντερο μας μια σειρά από βακτήρια που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του.
Βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Σύμφωνα με έρευνες, οι φράουλες φαίνεται να βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει επίσης στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου, καθιστώντας τες μια φανταστική επιλογή για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ακόμη έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και έτσι δεν ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Πως θα τις διατηρήσετε φρέσκες για περισσότερο

Όσο και αν τις αγαπάμε και τις απολαμβάνουμε, οι φράουλες είναι δύσκολο να διατηρηθούν φρέσκες, καταλήγοντας, ελπίζουμε σε έναν κάδο κομποστοποίησης.

Όμως υπάρχει τρόπος να καθαρίσετε τις φράουλες σας ενώ παράλληλα τις βοηθάτε να διατηρηθούν φρέσκες για περισσότερο καιρό. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα μπολ, ζεστό νερό και μια πετσέτα.

Βάλτε τις φράουλες σας στο μπολ και προσθέστε νερό σε θερμοκρασία περίπου 50°C, για 30 δευτερόλεπτα. Η θερμοκρασία αυτή δεν είναι αρκετή καυτή για να βλάψει τις φράουλες, είναι όμως ιδανική για να διατηρήσει τη φρεσκάδα τους.

Μόλις τις βουτήξετε στο νερό και περάσουν τα 30 δευτερόλεπτα, στραγγίξτε τις πολύ καλά, ταμποναριστά με μια πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.

Είναι σημαντικό να τις αφήσετε σε ένα δοχείο μέσα στο οποίο θα αναπνέουν για να τους δώσετε ακόμη μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Αν ωστόσο αρχίζουν και χάνουν την φρεσκάδα τους, τότε μπορείτε να τις μεταμορφώσετε σε μάσκες ομορφιάς, ή σε κάποιο πεντανόστιμο γλυκό!

Πηγή: vita.gr