Όσοι πήγαν να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του Μονοδενδρίου, τώρα που ξεκίνησαν οι ζέστες έμειναν στα κρύα του λουτρού, με την εικόνα που αντίκρισαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν η παραλία ήταν γεμάτη από τεράστια βουνά από φύκια που στην κυριολεξία σκέπαζαν την ακτή. Μάλιστα σε κάποια σημεία τα φύκια έχουν σκεπάσει τα βράχια και δεν φαίνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους λουόμενους.

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου έχουν ειδοποιήσει, όπως λένε εδώ και πάνω από έναν μήνα τις υπηρεσίες του δήμου για να έρθουν στην παραλία και να απομακρύνουν τα φύκια. Τους πάνε όμως από μέρα σε μέρα και μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάτι.

Ανάλογο είναι το σκηνικό, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοτών και σε άλλα σημεία της νότιας παραλιακής ζώνης της Πάτρας, κυρίως από την περιοχή του Μουρτά και προς τον Τσαούση και τα Ροΐτικα όπου τα προηγούμενα καλοκαιρία υπήρχε κόσμος που έκανε κανονικά το μπάνιο του.

Μένει να δούμε αν και πότε τα συνεργεία του δήμου προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλη αυτή την ακτίνα της νότιας παραλιακής ζώνης της Πάτρας που πλέον λόγω και της αύξησης των καυσίμων, υπάρχουν αρκετοί πατρινοί που κάνουν εκεί τα μπάνια τους.

(Οι φωτογραφίες είναι της Ευγενίας Σπηλιωτοπούλου).