Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα αναφέρονται τα εξής:

"Ο κ. Μητσοτάκης και από την περιοδεία του σήμερα στην Αχαΐα επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ιδίου και του κόμματός του, ότι διεκδικεί την ψήφο του λαού, και μάλιστα με “ισχυρή εντολή”, για να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Μέσα από τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, που συνδιαμορφώνουν η ΝΔ ως κυβέρνηση, από κοινού με τα υπόλοιπα αστικά κόμμα στις Βρυξέλλες.

Τέτοια δέσμευση είναι, το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, που από τη μία διασφαλίζει “ζεστό” χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη, επιβάλλει στους λαούς των χωρών μελών της ΕΕ και του ελληνικού τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα αλλά και τον λογαριασμό  που πληρώνουν για την αποπληρωμή του.

Εκθείασε, παράλληλα, τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ που απ’ την ίδρυση της, βάφει με των λαών το αίμα τα χέρια της, όπως σήμερα συμβαίνει με την επικίνδυνη εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και απ’ τις επεμβάσεις της όπου Γης.

Εκθείασε δηλαδή, την ΕΕ των πολέμων, της φτώχειας, της μιζέριας και της διαπλοκής. Μια ΕΕ που όχι μόνο δεν αποτελεί λύση στα συσσωρευμένα λαϊκά προβλήματα αλλά αντίθετα, αποτελεί τον παράγοντα επιδείνωσής τους.

Με κριτήριο την επόμενη μέρα από τις ευρωεκλογές, η απάντηση που χρειάζεται να δώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαίας μας στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και στην προσπάθεια εξωραϊσμού της από τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που “πίνουν νερό” στο όνομά της είναι μία:

Τώρα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό!"