μπορούμε να αλλάξουμε και να διαμορφώσουμε τα πάντα όπως επιθυμούμε; ρωτά η Jana Linke στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Πάτρα, Ελλάδα. Με τη μορφή συνθέσεων τριπτύχων, παρουσιάζει μικρο-χρωματικές καταστάσεις μεγενθυμένες σε βαθμό υπερρεαλιστικής αφόπλισης, εξερευνώντας νέες φόρμες, παίζοντας μεταξύ διαφοροποιήσεων χρωμάτων, υφών και προοπτικών, σε συνεχή διάλογο με το περιβάλλον, τον εκθεσιακό χώρο MEDITERRART και την πόλη της Πάτρας. Ένα δυναμικό χαοτικό παιχνίδι, μια πρόσκληση για συνεχή αναζήτησης και αλλαγής,αποχρωματισμό και πιτσίλισμα.
Η Jana Linke ήρθε στην Ελλάδα το 2019. Περιτριγυρισμένη από την κοινότητα του Victoria Square Project στην Αθήνα ανέπτυξε την καλλιτεχνική της γλώσσα, οργανώνοντας splash actions. Ενορχηστρώνοντας ζωηρές συμμετοχικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προσκαλεί διαφορετικά μέλη της εκάστοτε τοπικής κοινότητας στη δημιουργία μιας ομάδας δράσης, με σκοπό την ενεργοποίησης μιας ζωγραφικής εκρηκτικής συνάντησης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πολύχρωμων συλλογικών τοιχογραφιών στο δημόσιο χώρο. Κατά τη διάρκεια αυτών των happenings, η Linke συλλέγει το χρώμα που αναπηδά από τον τοίχο στο έδαφος, μεγεθύνει ψηφιακά μικροσκοπικά κομμάτια της σύνθεσης σε υπερρεαλιστικό βαθμό και τα μετατρέπει σε πίνακες, εγκαταστάσεις και φορέσιμη τέχνη. Μέσα από αυτή τη χειρονομία μικροσκοπικής παρατήρησης, εξερευνά κρυφές σχέσεις και νέες δυνατότητες διερεύνησης του φάσματος αντίληψης της πραγματικότητας.
Το έργο της Jana Linke έχει παρουσιαστεί διεθνώς, μεταξύ άλλων, σε Transmediale, Βερολίνο; Edith-Russ-Haus, Όλντερνμπουργκ; HAU1, Βερολίνο; WINZAVOD Center for Contemporary Art, Μόσχα; KW Institute for Contemporary Art, Βερολίνο; IFAC, Αθήνα; Fridman Gallery, Νέα Υόρκη, και Victoria Square Project, Αθήνα.

Τοποθεσία
MEDITERRART gallery, Δεξαμενή Πρότζεκτ (Παναχαΐδος Αθηνάς, Δασύλλιο), Πάτρα, Ελλάδα
Εγκαίνια
31 Μαΐου 2024, 6:00 - 9:00 μμ
Διάρκεια έκθεσης
1 - 23 Ιουνίου 2024
Πέμπτη - Σάββατο, 5:00 - 10:00 μμ
Συντονίστρια Παραγωγής και Επικοινωνίας
Δωροθέα Κρητικού

Χορηγός επικοινωνίας patrasevents.gr