«Πράσινο» φως για την εγκατάσταση 100 φορτιστών σε ισάριθμές θέσεις στην Πάτρα, δόθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας από το Δημοτικό συμβούλιο.

Οι 100 πρώτες θέσεις φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες για την Πάτρα, με το δημοτικό συμβούλιο να δίνει το πράσινο φως στη σχετική συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Ο συνολικός αριθμός των θέσεων που θα εγκατασταθούν φορτιστές για ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Πάτρα είναι 334, όμως σε πρώτη φάση θα μπουν οι 100, έχοντας επιλεχθεί με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής, αλλά και το κυκλοφοριακό αφού βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης.

Στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τις άλλες 234 θέσεις. Πάντως οι 100 πρώτες θέσεις θα μισθωθούν από ιδιωτικές εταιρείες μετά από σχετικούς διαγωνισμούς  με τον δήμο να εισπράττει το 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων που εισπράττει από την κάθε θέση ο παραχωρισιούχος. 

Οι διευθύνσεις έχουν οριστικοποιηθεί και τα 100 πρώτα σημεία, με βάση την μελέτη είναι τα εξής: Καψάλη 31, Ερµού 92, Πατρέως 92, Μαιζώνος 177, Κοραή 5 (έναντι) Ακτή ∆υµαίων, Σολωµού 7, Αθανασίου ∆ιάκου, 25ης Μαρτίου 80-96, Παπαδιαµαντοπούλου19, Πλ. Οµονοίας 22 (έναντι) Γεωρ. Ολυµπίου 91, Πλ. Γιαννιά 2-4, Φώκαιας 26, Σολωµού 85, Νόρµαν 25, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Μαραγκοπούλου 85- 71, Καλαβρύτων, Εύβοιας 52, Μεγ. Αλεξάνδρου 86-88, ∆ηµ. Γούναρη 6-8, Αγίου Ανδρέου 73-65, Καλαβρύτων 43, (∆.Χ.Σ. ∆ηµαρχείου), Βραχναίικα, ∆ηµοκρατίας 216, Οβριά, ΠΕΟ Πάτρας-Πύργου, Παραλία, Ζωγράφου Ρίο.

Με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί θα υπάρχουν φορτιστές σε όλες σχεδόν τις πιάτσες των ταξί, έξω από τα παλιά δημοτικά καταστήματα, στις ενότητες (Βραχνέικα, Μεσσάτιδα, Παραλία και Ρίο) και έξω από όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, έχουν προσδιοριστεί θέσεις και μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.