Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις των τμημάτων του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας-εφήβων και ενηλίκων- στο κατάμεστο Θέατρο Μπάρρυ και στις 3 διαφορετικές δράσεις!

¨Άκουσέ με¨ ο τίτλος για τους εφήβους. Μια δράση που αφορούσε σε διλλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι άνθρωποι και τα εμπόδια που βιώνουν στην καθημερινότητά τους μέσα από μεθόδους και τεχνικές Θεάτρου Forum και DevisedTheater. Μια βαθιά έκκληση για επικοινωνία και σύνδεση!

¨Σπάσε τα στερεότυπα!¨ο τίτλος της παράστασης των ενηλίκων.

Βασισμένοι σε τεχνικές Θεάτρου Ντοκουμέντο αλλά και εναλλακτική δραματοποίηση του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, αποκάλυψαν τις αθώες σκευές των πιο σκληρών στερεοτύπων.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε αρμονικά με την ¨Εν- Θύμηση¨ έναν ύμνο στον έρωτα μέσα από τη ματιά της ποίησης αλλά και των συμμετεχόντων της ομάδας.

Τις ομάδες εμψύχωσαν η Γιούλη Δούβου, ΜΑ θεατρολόγος και ο ηθοποιός Νικόλας Τσίχλας. Στις 16 Ιουνίου 2024 θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των τμημάτων προσχολικής αγωγής και δημοτικού σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το  Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργεί κατά το χρονικό  διάστημα από Οκτώβριο έως και Ιούνιο, ενώ για τον μήνα  Ιούλιο προγραμματίζονται

θεατρικά workshops για ηλικίες από 3 ετών έως και ενήλικες με συγκεκριμένες θεματικές. 

Θερινά θεατρικά Εργαστήρια από 1 έως 28 Ιουλίου 2024

Το Θεατρικό Εργαστήρι κλείνει τη χρονιά, οργανώνοντας καλοκαιρινά projects για τον μήνα Ιούλιο και  για όλες τις ηλικίες! Στόχος η θεατρική εκπαίδευση σε συμπυκνωμένες δράσεις και συγκεκριμένες θεματικές.

Πιο αναλυτικά:

  • Προσχολική Ηλικία

3- 5 ετών: Κάθε Πέμπτη 7.15- 8.30μμ

4-6 ετών: Κάθε Τρίτη & κάθε Πέμπτη 5.30- 6.45μμ.

Μπορώ τ’ αδύνατα!

Ένα εργαστήρι εμπνευσμένο από τα παραμύθια ¨ Ο Ήλιος που ήθελε να φάει ένα παγωτό ¨ και ¨ Η σκάλα της αγάπης¨.   θα ταξιδέψουμε με σώμα και μυαλό μαθαίνοντας  πολλά για εμάς και τους γύρω μας. Μέσα από στοχευμένες δράσεις και με υλικά μας την φαντασία, τη σκέψη, τα συναισθήματα και μέσα από πολύ παιχνίδι, αλληλεπιδρούμε βρίσκοντας τον ρυθμό μας. Δημιουργούμε δυναμικές εικόνες και ανακαλύπτουμε τρόπους για να κάνουμε τα πιο μεγάλα  και απίθανα όνειρα μας…  πραγματικότητα! Θα μάθουμε, θα συνδεθούμε, θα εκφραστούμε, θα κατασκευάσουμε… μα πάνω από όλα θα διασκεδάσουμε!!! 

  • Παιδιά Δημοτικού Σχολείου 6-9 & 9-12 ετών

7- 9ετών : Κάθε Τετάρτη 5.30- 7.00μμ.

9- 12ετών: Κάθε Τρίτη 7.15- 8.45μμ.

Φαντασία είσαι εδώ;

Μήπως είναι εδώ η φαντασία μου; Βλέπω, ακούω, μυρίζω συμβατικά ή μπορώ κι αλλιώς;

Μέσα από τη λειτουργία του ¨μύθου¨, σε αυτό το εργαστήρι θα βρούμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα. Με άξονα έναν αρχικό μύθο, θα παίξουμε, θα ανακαλύψουμε τον ρόλο και θα επιχειρήσουμε διαφορετικές αφηγήσεις. Υλικά μας θα είναι τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί, οι δραματοποιήσεις και τελικό μας προϊόν η εξερεύνηση του εαυτό και του κόσμου γύρω μας μέσα από μια διαδικασία άκρως διασκεδαστική και… φαντασιακή!

  • Έφηβοι Γυμνασίου- Λυκείου

Κάθε Δευτέρα: 5.00- 7.15μμ.

Τι ¨ρόλο κουβαλάω¨;Τα λόγια που δεν ειπώθηκαν…

Ένα εργαστήρι εστιασμένο στον ¨ρόλο¨ και τη λειτουργία του ως αφορμή για τους ρόλους που παίζουμε καθημερινά και συνδυάζονται με τις δικές τους λειτουργίες. Ποιες νέες εμπειρίες μας δίνουν; Κρύβουν ανομολόγητους φόβους ή προσδοκίες;  Ποιες οι ερμηνείες των λέξεων που δεν τόλμησαν να ειπωθούν; Η εφηβεία ούτος ή άλλως είναι μια περίοδος σωματικής και ψυχικής μεταμόρφωσης. Τι εξυπηρετούν οι ρόλοι σε αυτές τις αλλαγές;

Με αφετηρία παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, κείμενα και ρόλους θα αλληλεπιδράσουμε, θα εκφραστούμε, θα ανακαλύψουμε πλευρές του εαυτού μας και θα συναντηθούμε με τους πολλαπλούς μας ρόλους με διάθεση να τους κατανοήσουμε και να τους αγκαλιάσουμε!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα άτομα εφηβικής ηλικίας, που επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.

  • Ενήλικες (Χώρος Διεξαγωγής: Πλαζ ΕΟΤ)

Α΄ Τμήμα: Κάθε Δευτέρα 7.45- 10.15μμ

Β΄ Τμήμα: Κάθε Τετάρτη 7.45- 10.15μμ.

Vita- μήνας Χαράς!

Στο εργαστήρι αυτό γιορτάζουμε το δώρο της ζωής! Παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί, δημιουργική γραφή και αυτοπαρατήρηση μας φέρνουν πιο κοντά στο εσωτερικό μας παιδί. Αυτό που βιώνει, αισθάνεται και εκφράζεται με αυθεντικότητα. Μήνας Χαράς ο Ιούλιος, μας γεμίζει ενέργεια και μας φορτίζει για όλη χρονιά. Το θαύμα της ομάδας θα μας οδηγήσει σε μονοπάτια χαράς. Μαγικά και άκρως δυναμωτικά!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν τις πηγές χαράς τους μέσα από την ομάδα ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας.

Εμψυχώνουν:

Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικού: Νικόλας Τσίχλας- Ηθοποιός

Τμήματα Εφήβων και Ενηλίκων: Γιούλη Δούβου- ΜΑ Θεατρολόγος

Συνεργάζεται: Δήμητρα Μαντζάνα- ΜΑ Ψυχολόγος 

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2614 014979, 697 6878104, 698 334 6612