Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, από αστυνομικό του Γ’ Αστυνομκικού Τμήματος Πατρών, που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιάλειας, ένας άνδρας και ένας 16χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου περί όπλων, επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του 16χρονου ανήλικου κατηγορούμενου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, οι δυο κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε όχημα εντόπισαν εργαζόμενο διανομέα να κινείται με μοτοσυκλέτα, τον ακολούθησαν και με λεκτικές απειλές και επικείμενο κίνδυνο σώματος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και κλείνοντας του τον δρόμο, τον εξανάγκασαν, να σταθμεύσει το όχημα του.

Οι κατηγορούμενοι εξήλθαν από το όχημα, προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα του διανομέα, ωστόσο οι κινήσεις τους και η πρόθεση της επικείμενης ληστείας, έγιναν αντιληπτές, από τον αστυνομικό του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους ακινητοποίησε και τους συνέλαβε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο τέλεσης της αξιόποινης πράξης, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το όχημα.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του ενήλικου συλληφθέντα, οδηγού του αυτοκινήτου, προέκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιάλειας.