Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» μετά από μία επιτυχημένη σεζόν με διθυραμβικές κριτικές, απανωτά sold out, κι έχοντας υποδεχτεί 560 καλλιτέχνες και 29.526 θεατές σε συνολικά 59 παραστάσεις, μένει μαζί με το κοινό και το καλοκαίρι παρουσιάζοντας τρία νέα επεισόδια της σειράς #OLYTALKS στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.

#OLYTALKS: Svetlina Stoyanova

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS, η διεθνούς φήμης mezzo-soprano Svetlina Stoyanova μιλά για τη διαδρομή της στον κόσμο της όπερας, τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, τα όνειρά της για το μέλλον και φυσικά τα συναισθήματα που έζησε στο Θέατρο Ολύμπια.

Η Svetlina Stoyanova πρωταγωνίστησε στην εμβληματική κωμική όπερα «Σταχτοπούτα», η οποία, συνδυάζει τη μουσική ευστροφία του Gioachino Rossini και το λιμπρέτο του Jacopo Ferretti. Μάλιστα, η πρωτότυπη σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου μετέφερε τη δράση στον μικρόκοσμο ενός off Broadway θεάτρου της Νέας Υόρκης, τη δεκαετία του ’30, την περίοδο της «Μεγάλης Ύφεσης» και του οικονομικού κραχ. Μια παραγωγή που μας χάρισε τέσσερις μαγικές βραδιές στο Θέατρο Ολύμπια.

Μπείτε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» και δείτε το τρίτο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS.


#OLYTALKS: Τρίτη καλεσμένη η Svetlina Stoyanova

#OLYTALKS: Pierre Dumoussaud

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS, ο αρχιμουσικός Pierre Dumoussaud μιλά για την πορεία του στη μουσική, τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει για την καριέρα του, αλλά και τη σχέση του με την Αθήνα.

Ο Pierre Dumoussaud βρέθηκε στο Θέατρο Ολύμπια για την τελευταία παράσταση της σεζόν, την όπερα «Πηνελόπη» που παρουσιάστηκε σε συναυλιακή μορφή. Πρόκειται για τη μοναδική όπερα του Γάλλου συνθέτη Gabriel Fauré, σε λιμπρέτο René Fauchois, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Ολύμπια, η Χορωδία Δήμου Αθηναίων καθώς και μια πλειάδα λαμπερών Γάλλων και Ελλήνων ερμηνευτών ζωντάνεψαν τους ομηρικούς ήρωες, σε μουσική διεύθυνση Pierre Dumoussaud.

Μπείτε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» και δείτε το τέταρτο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS.


#OLYTALKS: Τέταρτος καλεσμένος ο Pierre Dumoussaud

#OLYTALKS: Ζωζώ Σαπουντζάκη

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS, η Ζωζώ Σαπουντζάκη κάνει μια αναδρομή στην πολύχρονη καριέρα της, μιλάει για τα συναισθήματα που ένιωσε στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια και φυσικά, μας θυμίζει τους «Απάχηδες των Αθηνών», τραγουδώντας!

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ξεσήκωσε το κοινό εμφανιζόμενη ως guest στην επιτυχημένη παράσταση «Οι Απάχηδες των Αθηνών». Η οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου σκιαγραφεί τη δημοφιλέστερη ίσως ηθογραφία μιας ολόκληρης εποχής: εικόνες από την αστική και τη λαϊκή Αθήνα του μεσοπολέμου γίνονται το σκηνικό για τις κωμικές ερωτικές περιπέτειες ενός «απάχη», ενός «αλήτη των πόλεων», αλλά και η αφορμή για να γραφτούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του είδους. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου υπέγραψε τη σκηνοθεσία της παραγωγής του Ολυμπία, καθοδηγώντας τα βήματα μιας πλειάδας εξαιρετικών ερμηνευτών, που στροβιλίζονται απολαυστικά στον απόηχο μιας βιεννέζικης μουσικής πανδαισίας. Με αφορμή την ιστορική παρουσία της εκεί, η Ζωζώ Σαπουντζάκη επιστρέφει στο Θέατρο Ολύμπια και καταθέτει τα συναισθήματά της.


#OLYTALKS: Πέμπτη καλεσμένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη !