Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του UEFA Conference League «Ολυμπιακός - Φιορεντίνα», που θα διεξαχθεί στις 22:00 στο γήπεδο «ΑΕΚ Arena», παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε κατάσταση lockdown και πραγματοποιούνται αυστηρότατοι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός έχουν προμηθευτεί ειδικές διαπιστεύσεις για να μπορούν να κυκλοφορούν.

Από την πλευρά του, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, που έχει οριστεί επικεφαλής Ασφαλείας (golden commander) του τελικού, τόνισε: «Πρόκειται για γιορτή του αθλητισμού, την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε για την άψογη διεξαγωγή της, μιας και εικόνες από την πρωτεύουσα θα μεταδοθούν παγκοσμίως. Για την Ελληνική Αστυνομία η διασφάλιση της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των πολιτών, φιλάθλων και συμμετεχόντων σε αυτήν αποτέλεσαν εξαρχής πρώτιστη προτεραιότητα».

Στα μέτρα, όπως τόνισε ο κ. Σκούρας, θα εμπλακούν όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ υπολογίζονται ότι συνολικά θα πάρουν μέρος στην τήρηση των μέτρων περίπου 5 χιλιάδες αστυνομικοί.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό

O σχεδιασμός της Αστυνομίας για τον τελικό του Conference League περιλαμβάνει:

Το σύνολο των αναγκαίων μέτρων, προσδιορίζοντας με σαφήνεια, τον αριθμό και τα καθήκοντα των εμπλεκόμενων αστυνομικών και Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την εξασφάλιση συνθηκών για την ομαλή διεξαγωγή της αθλητικής αναμέτρησης και των παράλληλων εκδηλώσεων.
Την προστασία αθλητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων, θεατών, επισήμων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κ.λπ.
Την εξασφάλιση συνθηκών για την ομαλή συγκέντρωση, παραμονή και μεταφορά των φιλάθλων.
Την εξασφάλιση άνετης προσέλευσης - παραμονής και αποχώρησης των φιλάθλων από την εγκατάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για Άτομα με Αναπηρία.
Την πρόληψη πράξεων βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων και γενικότερα την αποτροπή και αποθάρρυνση έκνομων ενεργειών.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής, «μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας», επισημάνθηκε από την Αστυνομία, με συνεχείς συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.