Στις 9 του Ιούνη ο λαός και η νεολαία της πόλης μας μπορεί με βάση την πείρα τους να δώσουν απάντηση στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που βάζει καθημερινά τη ζωή μας στο ζύγι «κόστους-οφέλους» σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής, εγκληματώντας καθημερινά σε βάρος των λαών.

Την ώρα που χτίζεται το μεγάλο αφήγημα των μεγάλων έργων και των «χρυσών παροχών» που δήθεν χαρίζονται στους λαούς της Ευρώπης, η ίδια η πραγματικότητα τα διαψεύδει, αφού οι λομπίστες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι που ορίζουν τη ροή του χρήματος και των επενδύσεων. Οι κανόνες επιλεξιμότητας των χρηματοδοτήσεων με κύριο στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των ομίλων είναι που βάζουν φρένο σε έργα που είναι αναγκαία για την πλειοψηφία του λαού μας.

Σε αυτά όμως τα στενά πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των αντιλαϊκών μέτρων, η διεκδίκηση έργων και χρηματοδότησης έργων υπέρ του λαού δεν αποτελούν προτεραιότητα για όλους. Είναι οι κομμουνιστές που μαζί με το λαό, μέσα από κάθε μετερίζι διεκδικούν, κόντρα στους αντιδραστικούς θεσμούς της ΕΕ και του αστικού κράτους, την αξιοποίηση των χρημάτων, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του, σε έργα που τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Είναι οι κομμουνιστές της περιοχής μας, μαζί με όσους συμπορεύονται στο πλάι τους, που κατάφεραν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν μελέτες και κατασκευές νέων σχολείων όλων των βαθμίδων, και συνεχίζουν με τον ίδιο προσανατολισμό να διεκδικούν νέες σχολικές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των παιδιών μας. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της έχουν ευθύνη για τα χιλιάδες «γερασμένα» σχολικά κτίρια, για την αποψίλωση των υπηρεσιών των Δήμων που συντηρούν τα σχολεία, αλλά και των κλεμμένων, επί της ουσίας, παρακρατηθέντων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα περίπου 22.000 σχολικά κτίρια στην ΕΕ, τα περίπου 14.500 δηλαδή το 65,79% κτίστηκαν από τις αρχές του αιώνα έως και το 1985, τα νεότερα από αυτά δηλαδή, είναι 38 ετών! Είναι τεράστιες οι ανάγκες στη σχολική στέγη, αλλά και οι ανάγκες για Ειδικά Σχολεία, γι’ αυτά όμως η έγκριση πρέπει να περάσει από 40 κύματα, όταν καθημερινά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ.

Tην επόμενη μέρα δίνουμε απάντηση με πιο δυνατό ΚΚΕ, την μοναδική αντιπολίτευση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων της που θέλουν την Παιδεία εμπόρευμα, τη μόρφωση µε το σταγονόμετρο και τα σχολεία ερείπια! Γιατί είναι η δική σου φωνή για να υπερασπιστούμε αυτά που δικαιούμαστε!