Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε κοντέινερ με κατεψυγμένα καλαμαράκια εντόπισαν το δεύτερο μεγάλο φορτίο κοκαΐνης τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την έρευνά τους που τους οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και στην κατάσχεση των πρώτων 210 κιλών της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Το κατασχεθέν φορτίο ξεκίνησε από το Περού και είχε προορισμό την Κροατία.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή Ξένων Αρχών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Μαΐου 2024 εντός του Λιμένα του Πειραιά, σε -13- εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία, βρέθηκαν -100- συσκευασίες περιέχουσες -109- κιλά και -600- γραμμ. κοκαΐνη.


Εντοπισμός και κατάσχεση άνω των 100 κιλών κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά