Με τους νέο-εκλεγέντες δημάρχους της Έδεσσας, Γιάννη Τσεπκεντζή και της Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη, συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ, κατά την επίσκεψή του σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το ταξίδι έγινε στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών αποστολών του Πέτρου Ψωμά, κατά τις οποίες μελετά τοπικά δημοτικά θέματα, καταγράφει επιτυχημένες πρακτικές και διευρύνει το δίκτυο αυτοδιοικητικών επαφών του ανά την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Τσεπκεντζής μίλησε στον αυτοδιοικητικό από την Πάτρα για τις δυσκολίες και τις επιτυχίες των πρώτων 100 ημερών της διοίκησης του Δήμου Έδεσσας, για την πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με την οποία διοικεί τον δήμο, καθώς και για τις επόμενες προτεραιότητες σε σχέση με μεγάλα έργα, αποφάσεις διευκόλυνσης της καθημερινότητας των δημοτών και δημιουργία περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης του τόπου του. Ο Πέτρος Ψωμάς κατέγραψε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες του Δήμου Έδεσσας στον κοινωνικό τομέα, σε θέματα πράσινης και κυκλικής οικονομίας και στον πολιτισμό.

Αντίστοιχες συζητήσεις -αλλά και αυτοδιοικητικούς προβληματισμούς- μοιράστηκε ο Πέτρος Ψωμάς και με τον Δήμαρχο Πέλλας. Οι προτεραιότητες αυτού του  δήμου σήμερα είναι οι μεγάλες υποδομές, οι θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη, η αισθητική αναβάθμιση των αστικών κέντρων και μεγάλα έργα πνοής που θα δώσουν αναζωογόνηση στον δήμο (δημοτικό κολυμβητήριο, ποδηλατοδρόμιο, οικολογικό πάρκο, ιχθυοτροφείο κ.α.), ενώ η αύξηση επισκεψιμότητας της περιοχής και μια σημαντική οικονομική ώθηση αποτελούν τα επόμενα στοιχήματα.

Ο Στάθης Φουντουκίδης ζήτησε από τον καλεσμένο του να παρακολουθήσουν μαζί το «Χορωδιακό Φεστιβάλ» στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης και, κατά την σχετική προσφώνηση, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και μίλησε για όσα ενώνουν τους δήμους της χώρας και όσους τους υπηρετούν και την ανάγκη επικοινωνίας και συνεργασιών. Για τον Πέτρο Ψωμά η δικτύωση συνεχίζεται, ενώ κάθε συνάντηση με νέους, ανοιχτόμυαλους και ευέλικτους δημάρχους ενδυναμώνει την πίστη του στο όραμά για μια άλλη Πάτρα, υπό ανεξάρτητη τοπική διοίκηση.