Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος   Ασφάλειας Μεσολογγίου, υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε, πριν από πέντε μήνες σε περιοχή της Ι.Π.Μεσολογγίου, σε βάρος άνδρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία,  για ληστεία, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις 17/12/2023 τα ξημερώματα, οι δυο κατηγορούμενοι  με ακόμα  δυο άγνωστους συνεργούς τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια εργασίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού άνδρα και με την απειλή πιστολιού, τον ακινητοποίησαν και τον φίμωσαν, δεσμεύοντας με ταινία, τα χέρια και τα πόδια του.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των (6.500) ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο παθών κατείχε νόμιμα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπέζης, τραπεζικές κάρτες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, οι οποίοι  αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δυο κατηγορούμενων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δυο κατηγορούμενων στο Μεσολόγγι και σε περιοχή της Εύβοιας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Διφρυών – Μεσσαπίων, βρήκαν και κατέσχεσαν το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε από τον παθόντα σε σημείο, που το είχαν αποκρύψει οι κατηγορούμενοι στην οικία του και παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.