Μια ξεχωριστή μέρα έζησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, καθώς η Γιορτή Βιβλίου «Τα βιβλία μάς ενώνουν», με πλήθος βιωματικών δράσεων και έκθεση βιβλίου, μεταμόρφωσε το σχολείο σε μια τεράστια κοινότητα φιλαναγνωσίας, με τιμώμενο πρόσωπο την καταξιωμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, κυρία Άννα Δενδρινού.

Το προαύλιο κοσμούσαν οι κατασκευές που δημιούργησαν οι μαθητές, βασισμένες στα βιβλία της συγγραφέως Άννας Δενδρινού, ενώ οι χώροι όπου λειτούργησαν τα εργαστήρια διαμορφώθηκαν ανάλογα με την κάθε δράση.
Πολλοί ήταν οι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων ο κύριος Νικόλαος Μάνεσης, από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αχαΐας, ο Διευθυντής κύριος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, και ο Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύου, κύριος Πέττας Ανδρέας.

Η Γιορτή Βιβλίου διοργανώθηκε στο πλαίσιο δράσεων της σχολικής βιβλιοθήκης, από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Μαρία Κοσσυφίδου, Αναστασία Ζαφειροπούλου και Χριστίνα Φαρμάκη και τον Διευθυντή κύριο Σταύρο Σταυρόπουλο.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας ευχαριστεί θερμά τη συγγραφέα Άννα Δενδρινού, την εικονογράφο παιδικών βιβλίων Χριστίνα Δημητροπούλου, τη θεατρολόγο Δήμητρα Βαρβαρίγου και την εικαστικό Παναγιώτα Νικολάου (που φιλοτέχνησε και την αφίσα της Γιορτής), οι οποίες, ως υπεύθυνες των εργαστηρίων, ταξίδεψαν παιδιά και γονείς στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και των βιβλίων.

Με όπλο, λοιπόν, τα βιβλία και την αγάπη για την ανάγνωσή τους, ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλές παρόμοιες δράσεις, ώστε οι σχολικές βιβλιοθήκες να γίνουν πυρήνες φιλαναγνωσίας και έμπνευσης για όλους τους μαθητές.