Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Αλκαίος στην κάμερα της εκπομπής «I love Σου Κου» και τη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου, με αφορμή τις εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει σύντομα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε τόσο στην Euroviσιον και την προσπάθεια της Μαρίνας Σάττι όσο και στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αλκαίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι οι δημοσιογράφοι με προσέγγισαν στην περίοδο της Eurovision αλλά δεν ήθελα να μιλήσω, όχι. Είτε η θέση, είτε το τραγούδι, είτε οτιδήποτε έγινε, δεν ακυρώνει την καλλιτέχνιδα που μας εκπροσώπησε. Εγώ η μόνη ερώτηση που θα έκανα, θα ήταν εάν αν πραγματικά θα ήθελε να εμφανιστεί με αυτό το τραγούδι μπροστά σε 300 εκατομμύρια κόσμο. Να δώσει δηλαδή αυτή την ταυτότητα».

«Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και ήταν μοναδική ευκαιρία η Eurovision. Ήταν και μια Eurovision η φετινή που είδαμε όλοι τι έγινε, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Καταπληκτικά ήταν όλα. Έχω ζήσει αυτό το βάρος της ευθύνης και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει. Νοήμων άνθρωπος είχε πει ότι «αν τυχόν καταλήξει το τραγούδι OPA στην δεκάδα, εγώ θα παραιτηθώ από τη δουλειά μου». Σώπα ρε φίλε, δηλαδή. Θα κάνεις τέτοιο πράγμα; Μετά έψαχνα να δω, αν παραιτήθηκε, αλλά δεν παραιτήθηκε».

«Εσύ ξέρω ότι είσαι φίλος με τον Νότη Σφακιανάκη, μήπως ξέρεις να μας πεις αν θα ξανάρθει;» ρώτησε, εν συνεχεία, η ρεπόρτερ για να τοποθετηθεί ο τραγουδιστής ως εξής. «Γιατί ξανασχολείστε; Αφήστε τον άνθρωπο! Αφήστε τον άνθρωπο, δεν… Εγώ το λέω γιατί και γω τα πρώτα χρόνια που είχα φύγει, ιδίως την πρώτη πενταετία, έβγαιναν τίτλοι όπως «ξενοδόχος ο Αλκαίος», «τα παράτησ廨. Μόνο το «θα πεθάνει» δεν είχε γραφτεί, ας πούμε».

«Το τι θέλει ο καθένας είναι αυτό που θέλει. Τον ρωτάτε τον άλλον άμα θέλει; Και τι θέλει; Να τιμάμε τους καλλιτέχνες πριν πεθάνουν σε αυτήν την χώρα. Στην Αμερική, στην Αγγλία, στην Γερμανία το κάνουν πριν. Εμείς δεν τιμήσαμε τον Διονυσίου όσο έπρεπε για παράδειγμα» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Αλκαίος στην ψυχαγωγική εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1. «Εγώ δεν μιλάω για τον ενδιαφέρον του κοινού αυτή τη στιγμή, μιλάω για το σύστημα. Το σύστημα πρέπει να τιμάει τους καλλιτέχνες του πιο πριν και όχι απλά με πλακέτες. Οι πλακέτες είναι για τον τοίχο».