Στην αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαστηριακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«To Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών γιατρών με στόχο την ενημέρωση των συναντήσεων του προέδρου της επιτροπής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μετά το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας την προηγούμενη Τετάρτη, καθώς και την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Λόγω του γεγονότος ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο διακόπτει τις εργασίες του εξ αιτίας των ευρωεκλογών αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης,

[io tours]

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δίκαιος αγώνας των εργαστηριακών γιατρών θα σταματήσει. Οι γιατροί είμαστε σχεδόν έτοιμοι για ένα όνειρο ζωής που ήταν ένα ενιαίο συλλογικό όργανο, το οποίο θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μακριά από κόμματα και επαγγελματίες συνδικαλιστές. Η ομοσπονδία θα έχει μόνο σκοπό ύπαρξης την προάσπιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Τέλος, γίνεται σαφές ότι στα μέσα Ιουνίου, και σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας δεν έχει νομοθετήσει αυτά που δεσμεύτηκε τα οποία οι εργαστηριακοί γιατροί περιμένουν να τα δουν εφαρμοσμένα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, Θα συνεδριάσουν εκ νέου για τον προγραμματισμό νέου κύκλου αντίδρασης, ακόμα πιο ισχυρού».