Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην οδό Πατρέως, όπως και η εργολαβία της συντήρησης των τεσσάρων ιστορικών κλιμάκων της Πάτρας.

Οι σκάλες της Τριών Ναυάρχων, της Γεροκωστοπούλου, της Αγίου Νικολάου, αλλά και της Πατρέως έχουν πάρει πλέον μια άλλη αισθητική και μια νέα πνοή, καθώς επί της ουσίας διασώθηκαν από την φθορά.

Είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε και αφορούσε τη συντήρηση των ιστορικών σκαλιών της Πάτρας, αφού όλα αυτά τα χρόνια είναι αλήθεια ότι δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση για τα τέσσερα αυτά τοπωνύμια της πόλης που θεωρούνται νεότερα μνημεία.

 Μάλιστα, ήδη στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου κάθε απόγεμα συγκεντρώνονται αρκετοί νεαροί και παραμένουν σημείο συνάντησης, ειδικά για αυτή την εποχή όπου ο καιρός έχει ανοίξει.

Όσο για τις σκάλες της Πατρέως; Είναι οι πιο παλιές και κατά την άποψη μας οι πιο κομβικές αφού συνδέουν την Κάτω πόλη με την πλατεία Αγίου Γεωργίου, άρα και με το Ρωμαϊκό Ωδείο, ενώ έχουν θέα στο Ρωμαϊκό Στάδιο και στην Ηφαίστου.

Άρα όταν οι παρεμβάσεις των αναπλάσεων του ιστορικού κέντρου ολοκληρωθούν θα έχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τουρίστες και τους επισκέπτες που θα περιηγούνται στην πόλη. Οπότε θα πρέπει να της διατηρήσουμε σε μια κατάσταση τέτοια που να αναδεικνύουν την αισθητική τους.  

Και φυσικά να τους βάλουμε και τον ανάλογο φωτισμό αφού πριν από την ανάπλαση οι σκάλες αυτές ήταν πάντα στο σκοτάδι…