Θλίψη στην Πάτρα και στην ελληνική ζυθοποιία για τον θάνατο του Κώστα Αντωνακόπουλου της Πατραϊκής ζυθοποιίας.

Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή μετά από χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του. Υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής ζυθοποιίας και ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα ζυθοποιούς που έφτιαξε την δική του μπύρα, συντελώντας σημαντικά στην ανάπτυξη των μικρών παραγωγών ζυθοποιιών σε όλη την χώρα, φαινόμενο που κυριάρχησε λίγο μετά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών σε μια από τις μικρές παραδοσιακές ζυθοποιίες στην Γερμανία ήρθε στην Πάτρα, έφτιαξε μαζί με τον αδελφό του την δική του μονάδα κοντά στα Βραχνείκα και είχε τη δική του παραγωγή σε μπύρα, βγάζοντας πρώτα την Διώνη και στη συνέχεια την ORA Beer.

O πατρινός ζυθοποιός της Amussa Γιώργος Ντάνος έγραψε τα εξής: «Σήμερα έφυγε ένας υπέροχος άνθρωπος. Έφυγε ένας κρίκος της ελληνικής #ζυθοποιίας. Ένας άνθρωπος που μου (μας) έμαθε τόσα πολλά. Ανθρωπιά, καλοσύνη, ευγένια και πάρα πολλά ακόμα. Καλό ταξίδι κ Κώστα».

Τo patrasevents.gr το 2015 είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Πατραϊκής Ζυθοποιίας και είχε κάνει ένα αφιέρωμα σε μία από τις πρώτες ελληνικές μπύρες που είχαν βγει στο προσκήνιο. 

Δείτε το εδώ