Με την παρουσία Ολυμπιονικών και πλήθος κόσμου διοργανώθηκαν από το σπιράλ, την περασμένη Πέμπτη 23 Μαΐου, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού», στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην Πάτρα.
Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων Σοφία Μπεκατώρου, Ιωάννης Μελισσανίδης και Δημοσθένης Ταμπάκος, οι Πατρινοί Ολυμπιονίκες Λάμπρος Βασιλόπουλος και Συμεών (Μάκης) Γεωργαράς και οι διακριθέντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών Νικολέτα Χιώνη και Παναγιώτης Χιώνης.
Η έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού» στην Πάτρα του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα, φιλοξενείται στο ισόγειο της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς (Κορίνθου 241, Πάτρα) και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο για Πατρινούς και επισκέπτες. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη &Πέμπτη 18:00 - 21:00, Σάββατο 11:00 - 13:00 και άλλες μέρες και ώρες κατόπιν επικοινωνίας. Τον Αύγουστο η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.

Ταυτότητα έκθεσης
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: σπιράλ - Δημοτική Παράταξη Δήμου Πατρέων
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 Μαΐου 2024 – 24 Σεπτεμβρίου 2024
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Μαρία Αλανιάδη
ΕΡΕΥΝΑ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Στέφανος Δημητρόπουλος
ΕΡΕΥΝΑ: Γεωργία Τσιώτα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ: Αθανάσιος Κριτσινέλης
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΑΦΙΣΑΣ: Κλαίρη Ζησιμάτου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ: Κωνσταντίνος Γκίρης
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Πολιτική Γραμματεία σπιράλ και οι Ομάδες Εργασίας της παράταξης: #αθλητισμός, #εκδηλώσεις, #εθελοντισμός, #γραφείου
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παραολυμπιακή Επιτροπή για την παραχώρηση των δαδών των Παραολυμπιακών Αγώνων, στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου Νήσων για την παραχώρηση εκθεμάτων από το Μουσείο Τύπου της και στους κατόχους ιδιωτικών συλλογών που προσέφεραν δάδες και άλλα πολύτιμα εκθέματα.

Με αφορμή το γεγονός πως η Ολυμπιακή Φλόγα βρισκόταν στην πόλη Μπορντό της Γαλλίας τη μέρα των εγκαινίων της έκθεσης, οι καλεσμένοι απήλαυσαν ένα ποτήρι κρασί, αυθεντικό μπορντό προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα.