Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάταξη της γραμμής του Προαστιακού από το ύψος της Τριών Συμμάχων έως στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα.

Οι εργασίες αυτές γίνονται στο πλαίσιο του έργου για την συντήρηση της γραμμής του Προαστιακού από το Ρίο έως στην Κάτω Αχαγιά, ένα έργο με προϋπολογισμό που φτάνει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως στο μοναδικό τμήμα που γίνεται αντικατάσταση της γραμμής και όχι συντήρηση είναι αυτό στον κεντρικό αστικό ιστό της Πάτρας, δηλαδή από το ύψος της Τριών Συμμάχων έως στον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, σε ένα μήκος 500 μέτρων, όπου υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτό και οι συρμοί πήγαιναν με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα.

Στα άλλα κομμάτια της γραμμής γίνεται μόνο συντήρηση και όχι αντικατάσταση.  Σύμφωνα με τα μέλη της σελίδας Φίλοι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας η αντικατάσταση της γραμμής θα έπρεπε να γίνει σε όλο το μήκος από το Ρίο δηλαδή έως στην Κάτω Αχαγιά, αν θέλαμε να μιλάμε για ουσιαστική αναβάθμιση της.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο δεν παύει να είναι εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο για την επιβίωση του Προαστιακού.

Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Γκλαβά.