Προχωρούν οι εργασίες στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, όμως και φέτος, για ένα ακόμα καλοκαίρι, το μνημείο θα παραμείνει κλειστό. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το θεατρικό κοινό της Πάτρας, αλλά και για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Γιατί διαφορετικό είναι το καλοκαίρι στην Πάτρα με το Ρωμαϊκό Ωδείο ανοικτό και διαφορετικό όταν είναι κλειστό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα δύο τελευταία καλοκαίρια όπου το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι κλειστό λόγω εργασιών οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν λιγότερες από ποτέ.

Ούτε ότι το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Πάτρας, ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης όλα αυτά τα χρόνια που έχει φέρει μεγάλες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έχει σταματήσει την δράση του, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Πάτρα οι παραστάσεις της αρχαίας δραματουργίας είναι συνυφασμένες με το Ρωμαϊκό Ωδείο και αυτό δεν αλλάζει. Οπότε μένει να ευχηθούμε να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης, αναστήλωσης και της συντήρησης του θεάτρου γρήγορα και να το έχει η πόλη στην διάθεση της από το καλοκαίρι του 2025.