Την Πέμπτη 23.5.2024, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλειος Σπανάκης συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ και πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.

Ακολούθησε σύσκεψη με θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, με την συμμετοχή των προσκληθέντων εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της περιοχής μας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος (Πρόεδρος ΟΕΒΕΣΝΑ), Ερμίνα Διονυσάτου (Πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών), Γεώργιος Βαγενάς (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος), Θεόδωρος Δούρος (Οικονομικός Επόπτης ΣΕΒΠΔΕ), Γιατράς Αναστάσιος (Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ), Τάκης Ματθαιόπουλος (Αντιπρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ), Γεώργιος Κολιόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒΙΠΑ), Κωνσταντίνος Ντεμίρης (Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Αχαΐας) και Βασίλειος Ζαφειρόπουλος (Επίτιμος Πρόεδρος ΕΣΕΦΥ). Από το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Β. Αντιπρόεδρος Χάρης Ανδρικόπουλος, ο Ανδρέας Ντακόλιας και ο Σάαντ Καραμπέτ, μέλη του Δ.Σ.

Στην συζήτηση τέθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και κυρίως προβλήματα σε σχέση με την εφαρμογή του εργασιακού νόμου και της ψηφιακής κάρτας. Δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν σχετικά υπομνήματα που θα συγκεντρώσει του Επιμελητήριο, σχετικά με τα θέματα που αναφέρθηκαν από τους παραγωγικούς φορείς.