Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, στο  πλαίσιο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Το όλο έργο που ήταν να αρχίσει στις 13 Μάιου θα καθυστερήσει για περίπου έναν μήνα λόγω των παράλληλων εργασιών που γίνονται από την ΔΕΔΔΗΕ σε σημεία που βρίσκονται ήδη τα εργοτάξια της ανάπλασης, δηλαδή στην οδό Αράτου, αλλά και στη Μαιζώνος, στην ακτίνα Γούναρη - Τριών Ναυάρχων.

Με το πού θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και συγκεκριμένα από το ύψος της πλατείας Όλγας. Θυμίζουμε ότι ο νέος πεζόδρομος θα είναι από την Αράτου έως στην Γούναρη.

Μέσα στο ίδιο σχεδόν διάστημα είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στους άλλους τρεις πεζόδρομους της ανάπλασης της Κάτω πόλης,  δηλαδή στην Κανάρη και στη Σισσίνης (πρώτα σε αυτές) και στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου (στη συνέχεια).  

Στις τρεις αυτές οδούς θα διαμορφωθούν και ποδηλατόδρομοι (όπως και στην Αγίου Νικολάου). Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να μην κλείσει ταυτόχρονα όλους τους δρόμους του κέντρου και προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο έμφραγμα στο κυκλοφοριακό. Από την άλλη θέλει και το τέλος των εργασιών με την έναρξη του νέου έτους. Οπότε η εξίσωση είναι δύσκολη.