Μετά από τη σύνδεση του pos με τις ταμειακές μηχανές που έφεραν μια μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, έρχεται και νέο κύμα αναστάτωσης που θα είναι πιο μεγαλύτερο από το πρώτο.

Το νέο κύμα αναστάτωσης έχει να κάνει με την ψηφιακή κάρτα που γίνεται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου και μετά σε όλες τις επιχειρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας και εμπορίου, ανεξαρτήτου του αριθμού εργαζομένων που απασχολούν.

Το μέτρο αυτό έρχεται για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά στην αγορά, κυνηγώντας την μαύρη εργασία και βάζοντας τσουχτερά πρόστιμα στις επιχειρήσεις εκείνες που δηλώνουν άλλες ώρες εργασίας στους εργαζόμενους τους από αυτές που πραγματικά δουλεύουν.

Όμως υπάρχουν αρκετές πτυχές του όλου θέματος που αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις επιχειρήσεις, αλλά και στους επαγγελματίες, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Τα βασικό είναι το αρχείο των χτυπημάτων της ψηφιακής κάρτας το οποίο θα πρέπει να κρατάει η κάθε επιχείρηση και θα έχει διάρκεια δεκαετίας. Κάτι που σημαίνει ότι τη δουλειά αυτή δύσκολα θα την κάνει ένας επαγγελματίας από μόνος του, αλλά ο λογιστής της επιχείρησης, έχοντας φυσικά και το ανάλογο κόστος.